¡Olé! De winnaars van vier nachten voor twee personen in Los Mofletes bij Madrid uit editie 2 2022 van ESPANJE! zijn bekend. Het zijn Marjolein Spil en Anneke Flierjans. Van harte gefeliciteerd! Samen met Karin Hermans van Los Mofletes kunnen jullie een datum prikken voor jullie reis. Wij wensen jullie vast heel veel plezier!

Niet gewonnen? Niet getreurd! In 2022 krijgen abonnees van ESPANJE! 10% korting op hun verblijf in Los Mofletes als ze een week of langer boeken. Los Mofletes is een luxe B&B in mediterrane stijl midden in Spanje aan de rand van het mooie dorp Chinchón.

Dit zijn de antwoorden op de vragen

Wil je weten of je de vragen wel goed hebt beantwoord bij de vorige winactie? Dan staan hieronder de antwoorden.

  1. De Catalanen geven elkaar op Diada de Sant Jordi een roos 🌹 en een boek 📗
  2. De Moza de Ánimas in La Alberca loopt elke avond rond zes uur door de straten. Ze luidt daarbij een bel op elke straathoek om de dorpelingen aan de doden te herinneren.
  3. De uitdrukking ‘me ha salido rana’ betekent dat iets niet gaat zoals je had verwacht of dat je slechte resultaten boekt.
  4. De museumdriehoek in Madrid bestaat uit de drie volgende musea: het Prado, Reina Sofía en het Thyssen-Bornemisza-museum.
  5. De Sendero el Saltillo wordt ook wel de Caminito del Rey van de Axarquía genoemd.
  6. De zus van Karel V, de landvoogdes van de Nederlanden, heette Maria van Hongarije.
  7. Edwin Winkels werkt voor de Spaanse krant El Periódico.
  8. Het Transition Festival wordt elk voorjaar gehouden in het schilderachtige Parque Natural Doñana (Huelva), Almonte.
  9. De titel van het nieuwe boek van Isabel Allende is Violeta.

Nieuwe winactie in de zomereditie van ESPANJE!

Voor degenen die niet hebben gewonnen hebben we weer een superleuke winactie in de zomereditie van ESPANJE!  2022 die je hier kun bestellen. Ditmaal kun je je een verblijf winnen in het bijzondere Urdaibai Bird Center Hotel in Baskenland.

 

Overige winacties ESPANJE! 2 2022

De winnaars van het boek Xiringuito van Edwin Winkels over zijn geliefde stad Barcelona zijn Geert Fritsma, Machteld Balvert,  Petrieta de La Caja, Marjon van Oostenrijk en Meitie Tuwanakotta. Het boek wordt binnenkort thuisbezorgd. Niet gewonnen? Dan kun je het boek hier bestellen. De winnaars van de andere boeken krijgen persoonlijk bericht en het boek wordt opgestuurd.