Wat doen jullie vrijdagavond? Wij zitten in ieder geval op de bank voor het nieuwe seizoen van La Casa de Papel, dat vanaf 6 april door Netflix wordt uitgezonden. Wat ons betreft is de Spaanse serie de spannendste heist-serie van het moment.

In een heist-serie staat de voorbereiding, uitvoering en vaak ook de nasleep van een grote inbraak centraal. In het geval van La Casa de Papel gaat het om de grootste overval in de Spaanse geschiedenis. De hoofdpersonen proberen de Koninklijke Munt van Spanje te infiltreren om zelf bankbiljetten te drukken. Hun doel: met 2,4 miljard euro naar buiten lopen.

In het eerste seizoen (sinds eind vorig jaar online) kon je zien hoe de acht criminelen zichzelf en hun gijzelaars opsluiten terwijl, bijgestaan door ‘De Professor’ die de politie probeert de manipuleren.

Vanaf komende vrijdag lijkt de roof in gevaar te komen. De gijzelnemers worden moe en nerveus en het huis waar de roof werd voorbereid wordt door forensische wetenschappers onderzocht. De politie heeft de identiteit van de Professor bijna achterhaald…

Antena 3

La Casa de Papel is oorspronkelijk een serie van de Spaanse zender Antena 3. Het tweede deel werd daar al in november 2017 uitgezonden, dus inwoners van Spanje kunnen weten hoe het afloopt. Voor Netflix werden de afleveringen overigens wel bewerkt.

Meer lezen?

De 9 beste Spaanstalige films van de afgelopen decennia

Spaanse films op DVD. Ze zijn er nog volop! Heb je nog ergens een oude DVD-speler staan? Dan zijn dit onze tips voor een paar heerlijke Spaanstalige avondjes. Met een deken op de bank, tapa’tje erbij en je even helemaal in Spanje wanen. Of in Latijns-Amerika natuurlijk, waar ook een aantal films uit deze top 9 werden opgenomen. 

De leukste Spaanstalige films en series op Netflix

Zin in een Spaans avondje? Dan is er op Netflix genoeg te vinden. Hier zie je alle artikelen over en recensies van Netflixfilms en series op deze website.