ziekenhuis spanje Voor gezondheidszorg zit je goed in Spanje. Volgens een studie die jaarlijks wordt uitgevoerd door Bloomberg en waarbij de gezondheidssystemen van 200 landen worden geanalyseerd, is Spanje het op twee na beste land ter wereld. Dus als je dan toch de pech hebt om in het ziekenhuis te moeten liggen… dan kun je maar net zo goed voor een Spaans ziekenhuis gaan.

Alleen in Hong Kong en Singapore zou het zorgsysteem beter zijn. Hiermee is het Spaanse zorgsysteem dus in ieder geval het beste van Europa. De onderzoekers maakten ook een link met de levensverwachting van de Spanjaarden, die één van de hoogste ter wereld is. Gemiddeld worden inwoners van Spanje 82,2 jaar oud. Alleen in Hong Kong (84,3), Japan (83,8) en Zwitserland (82,9) worden de mensen ouder.

Lees ook: Levensverwachting Spanjaarden in wereldwijde top

VS en Thailand

Het zorgsysteem van de Verenigde Staten wordt door Bloomberg laag gewaardeerd. Het land kreeg de 54e plaats toebedeeld in de ranking. Redenen hiervoor zijn onder meer de hoge kosten voor zorg en een lage levensverwachting. Thailand was het land dat het meeste aantal plaatsen – veertien – steeg op de lijst in vergelijking met vorig jaar. Dat zou vooral te danken zijn aan de groeiende medicijnindustrie.