Málaga is een historische stad in Andalusië waar altijd wat te doen is.  Van genieten van het heerlijke weer op de fiets door de stad tot het bewonderen van kunstwerken van Pablo Picasso. Málaga biedt je allerlei mogelijkheden om op jouw manier je vakantie te laten slagen. Hier zijn onze tips die je vertellen wat je zeker niet mag missen tijdens een tripje naar Málaga.

1. La Alcazaba

La-Alcazaba

Één van de bekendste highlights van Málaga is wel het reusachtige fort dat door de Moren tegen de Gibralfaroberg is aangebouwd. Onderaan de berg van de Gibralfaro ligt Romano Teatre een Romeins theater.

2. Museo Picasso

Bijna iedereen is wel bekend met de in Málaga geboren kunstenaar Pablo Picasso. In dit museum worden vele prachtige beelden, schetsen en schilderijen van Picasso tentoongesteld.

Lees ook: Málaga, hippe museumstad

3. Fietstour door Málaga

Fietstour

In een 3 uur durende fietstour met een Nederlandstalige gids maak je pas echt kennis met Málaga. Onderweg zie je de highlights zoals de kathedraal en Alcazaba en kom je op de mooiste verborgen plekjes. We raden je aan om dit op het begin van je trip te doen om de stad goed te leren kennen.

4. Kathedraal Málaga

Kathedraal-Málaga

Zeker niet te missen in Malaga is de kathedraal genaamd: La Manquita. De in Gotische stijl gebouwde kathedraal staat vol prachtige uit hout gekerfde figuren. Je kunt ook het dak op voor een mooi uitzicht.

5. Malagueta

Malagueta-strand-Malaga

Even geen bezienswaardigheid bezoeken? Dichtbij het centrum ligt een groot strand om heerlijk een dagje te relaxen. Je kunt er even lekker uitwaaien, een duik nemen in de zee en genieten van de stralende zon!

6. Caminito Del Rey

Caminito-Del-Rey

Heb jij totaal geen hoogtevrees? Dan is het koningspad echt iets voor jou! Op een smal pad van ongeveer één meter loop je op een hoogte van wel 100 meter hoog. Een geweldige route voor de avonturiers onder ons!

Lees ook: Wandelen over de Camino del Rey in Málaga

7. Mercado Atarazanas

Mercado-Atarazanas-Malaga

Dit is een prachtige overdekte markt dat maar liefst 3 grote hallen heeft waar verse vis, vlees en groenten en fruit te verkrijgen zijn. De markt heeft een aantal barretjes waar je verse tapas kunt bestellen.

8. Castillo de Gibralfaro Málaga

Castillo-de-Gibralfaro-Málaga

Op de Gibralfaro (vuurtorenberg) ligt een eeuwenoud kasteel. Het is een flinke wandeling naar boven, maar dat is het zeker waard. Eenmaal boven heb je uitzicht over de stad en de haven, een goede plek om schitterende beelden te schieten.

9. Paseo Del Parque – Park in Málaga

Paseo-Del-Parque-Malaga

Middenin het centrum van de stad is dit mooie park te vinden. In de 800 meter lange tropische tuin zit een grote verzameling aan flora en fauna.

10. Hop-on Hop-off bus

Hop-on-Hop-off-Málaga

Deze tourbus brengt je naar alle highlights van de stad. In 2 verschillende routes en 19 stops verzekeren we je dat je de leukste plekken van Málaga gaat zien!

Lees ook: Top 10 beste hotels in Malaga