Binnenkort een stedentrip naar de Spaanse hoofdstad op de planning en nog niet precies bedacht wat je allemaal wilt zien en doen? Tijdens een eerste bezoek aan Madrid sla je natuurlijk het wereldberoemde museum Prado niet over en loop je een rondje door het prachtige Retiropark. Maar er zijn nog veel meer bezienswaardigheden en activiteiten in Madrid die wij het overwegen waard vinden. Een overzicht.

1. Parque Retiro

Retiro park Madrid

Een groene oase middenin de drukke stad. Het Retiropark (Parque del Buen Retiro, officieel), is dé plek voor een picknick met vrienden, romantisch boottochtje, rondje hardlopen of verjaardagsfeest. Of om gewoon lekker mensen te kijken op een bankje, ook heel fijn.

2. Museum Prado

museum Prado Madrid

Eén van de grootste en beroemdste kunstmusea ter wereld, met werken uit de 14e tot de 19e eeuw. Je maakt er kennis met grote meesters al Goya, El Greco, Velázquez, Bosch en Rubens en een beetje kunstliefhebber is hier zo een dag zoet.

Meer informatie over het Prado museum, toegangsprijzen en tickets, vind je hier.

Lees ook: Het Prado Museum in Madrid

3. Museum Reina Sofia

Reina Sofia Madrid

Voor moderne en hedendaagse kunst zit je goed in het Museo Reina Sofia, genoemd naar de Spaanse koningin. Het museum is vooral gewijd aan Spaanse kunst en het bekendste werk is Guernica van Pablo Picasso.

Voor meer info, toegangsprijzen en tickets, klik hier.

4. Templo de Debod

Templo de Debod Madrid

Gelegen in het Parque del Oeste staat deze Egyptische tempel uit de vierde eeuw voor Christus. Spanje kreeg de tempel in 1968 cadeau van de Egyptische regering als dank voor het redden van oude monumenten bij een overstroming.

5. Fietstour

Fietsen in Madrid-Spanje

Goed plan: met een Nederlandse gids langs de highlights van Madrid fietsen. Je komt onder meer langs het Koninklijk Paleis, museum Prado, Plaza Mayor en Puerta del Sol. Een fietstour met Baja Bikes kun je boeken via deze link.

Nog op zoek naar een leuke slaapplaats in de Spaanse hoofdstad? Lees dan ook: top 10 beste hotels in Madrid

6. Stadiontour Real Madrid

stadion Real Madrid

Een droom voor voetbalfans in het algemeen en voor Real Madrid-fans in het bijzonder. Tijdens deze stadiontour door het Santiago Bernabéu mag je een kijkje nemen in de kleedkamers, de bekerkamer, de spelerstunnel en op de VIP-tribune. Was je het nog niet, dan zou je er spontaan Real-fan van worden!

Meer informatie, toegangsprijzen en tickets voor de stadiontour door Santiago Bernabéu vind je hier.

8. Kabelbaan

Kabelbaan Madrid

De teleférico van Madrid brengt je van de Paseo Pintor Rosales naar het grote park Casa de Campo. Het ritje duurt 10 kilometer en onderweg vertelt een audiogids wat er zoal te zien valt.

Meer informatie, toegangsprijzen en tickets voor de kabelbaan van Madrid zijn te verkrijgen via deze link.

9. San Lorenzo El Escorial

San Lorenzo El Escorial Madrid

Felipe II liet dit klooster bouwen ter nagedachtenis aan zijn vader, keizer Karel V. Door de eeuwen heen deed het monument dienst als kooklijk verblijf, cultureel centrum en ziekenhuis. De toeristische trekpleister staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Meer informatie, toegangsprijzen en entreekaarten voor het San Lorenzo El Escorial vind je hier.

10. Excursie Toledo

toledo Spanje

Op ruim een uur rijden van de Spaanse hoofdstad ligt de stad Toledo, een van de oudste steden van Europa. De ‘stad van de drie culturen’ – hier leefden Christenen, Moslims en Joden samen – was ook de woonplaats van El Greco. Een daguitstapje vanuit Madrid meer dan waard. Via onze samenwerkingspartner Ticketbar kun je mee met een excursie naar Toledo (hele of halve dag). De bus vertrekt dagelijks vanuit Madrid. Meer info? Klik dan hier.

Lees ook: Rondje Madrid – 5 x erfgoedsteden

11. Faro de Moncloa

Faro de Moncloa Madrid

 

Geen last van hoogtevrees? Stap dan in de ligt en laat je 92 meter boven de grond afzetten op het ronde dek, waar je een spectaculair uitzicht hebt over Madrid. De voormalige transmissietoren werd gebouwd in 1992, het jaar dat Madrid de Culturele Hoofdstad van Europa was.

Bemachtig je kaartje voor de Faro de Monloa vast online, zodat je niet in de rij hoeft te staan. Dat kan via deze link.