motor spanje
Steeds meer motorrijders uit Nederland kiezen voor Spanje. Het is een prachtig land met veel afwisseling. Je kunt ervoor kiezen om een route te nemen met veel bergen, of juist een vlakke route langs de kust. Wil je lange afstanden afleggen over de snelwegen, of genieten van de natuur terwijl je kleine dorpen in de bergen tegenkomt? Dit zijn de 5 mooiste motorroutes in Spanje.

1. Berga – El Pont de Suuert – Biescas – Pau (423 km)

Deze route begint in Spanje, in Berga, en brengt je door de Pyreneeën helemaal naar Pau, in Frankrijk. De route heeft goede wegen en je zult onderweg genoeg te zien hebben. Vanaf de Pyreneeën heb je een prachtig uitzicht over de mooie natuur. De route is voor natuurliefhebbers zeer geschikt, omdat je veel bossen en rivieren tegenkomt. Onderweg kun je kleine dorpen in de bergen bezoeken, die vaak ook aan een rivier liggen. Onderweg zijn genoeg stopplaatsen te vinden om te eten of te overnachten.

 

2. Van Sevilla naar Gibraltar (295 km)

De route van Sevilla naar Gibraltar is erg geliefd onder motorrijders. Als eerste reden hiervoor is er de afwisseling in omgeving. Je begint namelijk in de drukke stad Sevilla, en legt dan een grote afstand af door het platteland. Je komt hier en daar een dorp of een mooie plek om te pauzeren tegen. Uiteindelijk kom je uit bij Jerez de la Frontera, nog een drukke stad waar je een stukje doorheen komt. Vervolgen zet je de route voort naar het zuidoosten, waar je bij het nationale park afslaat richting Vejer de la Frontera. Nu volg je de N-240, die ook een stukje langs de kust loopt en door het nationale park, tot je uiteindelijk in San Roque aankomt. Hiervandaan sla je af naar het zuiden tot je in Gibraltar bent.

Vergeet tijdens een lange motorrit niet om je motor goed te controleren op onderhoud. Ook een kwalitatieve helm dat voldoet aan een keurmerk is zeker een pré. Denk bijvoorbeeld aan een Shark Evo One helm.

 

3. Rondje Granada (490 km)

De route begint in Granada, en je eindigt hier ook weer in de buurt. De route is uniek omdat je langs maar liefst 3 natuurgebieden komt. Daarnaast zie je zowel het noorden als het zuiden van Granada. Ongeveer halverwege de route kom je Granada ook tegen, wanneer je het noordelijke rondje af hebt en aan de zuidelijke ronde begint. Wil je de route inkorten, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om alleen naar het noorden of het zuiden te rijden. Hou je van natuur dan is het zuiden wel het leukste deel van de route, waarbij je vlak langs een natuurgebied rijd en ook nog langs de kust komt.

 

4. Valencia-Onda-Montanejos-Alcublas (221 km)

Deze route brengt je ten noorden van Valencia, parallel aan de kust en een heel stuk door de bergen. Het eerste deel van de route is gewoon over de snelweg rijden, maar als je de kust wilt zien kun je er natuurlijk voor kiezen langs de kust te rijden. Het stuk voor Onda is al een heel stuk mooier, maar na Onda krijg je past echt bergen te zien. De berg op is prachtig om mee te maken en de wegen zijn goed genoeg onderhouden. Dit is een stukje heerlijk door de natuur rijden. Het laatste stuk van de route pak je wel weer de snelweg terug naar Valencia, wat gelijk een goed moment is om te pauzeren bij één van de vele wegrestaurants. De dorpen in de bergen hebben lang niet altijd een plek om wat te eten, het is dus slim dit zelf mee te nemen.

 

5. Galapagar – Cruz Verde en Puerto del Pico (195 km)

Deze route begint net buiten Madrid, in Galapagar. Vrijwel de hele route rij je richting het westen, door verschillende steden en dorpen. Je komt onderweg veel bergen tegen, en eindigt vlak naar een natuurgebied, waar je eerder in de route al doorheen bent gereden.

 

 

Meer lezen?

10x leuke fietsroutes door Barcelonastrand barceloneta fietsen

Barcelona behoort tot de beste fietssteden van Spanje en de bicicleta is dan ook een fantastische manier om de Catalaanse hoofdstad te doorkruisen.

verkeer Spanje La Coruña auto's10 Spaanse verkeersregels (die afwijken van de Nederlandse verkeersregels)

Als je geen zin hebt om aangehouden te worden door de Guardia Civil, kun je maar beter op de hoogte zijn van de belangrijkste verkeersregels in Spanje. Anders wordt je wellicht op de bon geslingerd. Interessant om te weten: mocht het toch nog zover komen, je krijgt 50% korting als je je Spaanse boete* binnen 20 dagen betaalt! Dit zijn 10 regels in het Spaanse verkeer, die je misschien nog niet zelf had bedacht.