Het Alcázar is een van de bekendste bezienswaardigheden van Sevilla. Door de verschillende invloeden heeft het paleis een prachtig wisselende architectuur. Een bezienswaardigheid om niet te missen tijdens je citytrip naar Sevilla.

Geschiedenis & architectuur

Voor het Alcázar er stond, stond er op deze plek een Romeins en daarna Visigotisch fort. In het jaar 844 gaf kalief Abd al-Rahmán II de opdracht om het paleis te bouwen. Hij overleed voor de bouw en dus maakte zijn zoon het af. Het Alcazar is oorspronkelijk gebouwd om de bewoners van en de stad Sevilla te beschermen. Door de jaren heen heeft het paleis verschillende culturen mee mogen maken. Hierdoor kent het meerdere bouwstijlen. In het paleis vind je onder andere elementen uit de renaissance, en verder christelijke, Moorse en gotische invloeden. Sinds 1987 staat het op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Lees ook: 10 x zien en doen in Sevilla

De mooiste ruimtes van het Alcázar

De toegangspoort Puerta del León is het eerste dat je ziet bij aankomst.. De aangrenzende muur omringt het gehele Alcázar.

De tuinen van het Alcázar worden gevuld met prachtige sinaasappelbomen en verschillende fonteinen. Hier is het heerlijk rondslenteren.

Patio de las Doncellas (Binnenplaats van de Maagden) is een van de bekendste plaatjes van het Alcázar. De patio wordt omringd door prachtige gevels. Het dankt zijn naam aan de Moorse legende, waarin overheersers elk jaar honderd maagden opeisten.

Eten en drinken

Bij het Alcázar zelf bevindt zich een restaurant waar je tijdens of na je bezoek op je gemak kunt bijkomen. Mocht je verder willen zit je zo in het centrum waar zich verschillende eettentjes bevinden.

Rondom het Alcázar zitten ook verschillende souvenirwinkels. Hier verkopen ze ook vaak gekoelde flesjes drinken.

Tickets

De algemene toegangsprijs bedraagt €11,50 (Online €12,50). Toegang met een audiogids is €5 duurder. Tickets zijn onder andere online te kopen op de site van het Alcázar. Bij het Alcázar zelf zijn ook kaarten te verkrijgen, maar hier kan een lange rij staan. Wanneer je online een ticket aanschaft komt er nog €1 op de prijs, maar je vermijd daarmee wel de wachtrij.

Kaarten kun je online bestellen via onze samenwerkingspartner Ticketbar, die ook klantenservice in het Nederlands biedt.

Voor gepensioneerden en studenten van 17 tot 25 jaar oud is de toegangsprijs verlaagd naar €3. Hiervoor is wel een geldig document nodig.

Verder kost de toegang tot de Koninklijke Hoge Zaal nog €4,50 extra.

Aanrader: de Super Sevilla Combi (inclusief Alcázar en kathedraal)

Ben je van plan het Alcázar én de Kathedraal van Sevilla te bezoeken en stap je ook nog graag een dag in de hop-on hop-off bus? Dan raden wij je aan de Super Sevilla Combi aan te schaffen, waarmee de skip the line tickets voor de twee belangrijkste highlights van de stad krijgt en met de toeristenbus de stad kunt ontdekken. Bespaar geld en ontdek tegelijk het beste van Sevilla! Bestel nu.

Hoe werkt het?

Je boekt de Super Sevilla Combi via de website van onze partner Ticketbar. Selecteer op het moment van reserveren de datum van aankomst in Sevilla. Ook geef je aan op welke data je het Alcazar en de Kathedraal zou willen bezoeken. Je ontvangt vervolgens de tickets voor deze monumenten in je e-mail inbox. Laat Ticketbar ook weten op welke dag je de bus zou willen nemen.

Wat kost de Super Sevilla Combi?

De Super Sevilla Combi kost €51,50. Na betaling krijg je de tickets via de e-mail opgestuurd.

Openingstijden

Van oktober tot maart, in het laagseizoen, is het Alcázar geopend van maandag tot zondag, van 9.30 tot 17 uur.
Van april tot september, in het hoogseizoen, is dit van maandag tot zondag, van 9.30 tot 19 uur.
Het is gesloten op 1 en 6 januari, Goede Vrijdag en 25 december.

Het is slim om vroeg op pad te gaan, zelfs buiten het hoogseizoen kan er al op tijd een rij staan! Daarom raden wij ook aan je tickets alvast te boeken,

Bereikbaarheid

Het Alcázar is gemakkelijk te voet te bereiken vanaf het centrum. Afhankelijk van waar je je bevindt zal de het ongeveer een kwartier lopen zijn. De dichtstbijzijnde metrohalte is Puerta de Jerez. Vanaf daar is het nog 5 minuten lopen. Wanneer je vanaf de richting Plaza Don Juan de Austria komt, kan het even zoeken zijn naar de ingang. Vanaf de kathedraal is deze heel makkelijk te vinden.

Voor meer informatie kun je terecht op de officiële site van het Alcázar.

Lees ook: de beste hotels van Sevilla

Meer lezen?

paleis in sevilaa9x doen in Sevilla: de highlights 

Sevilla is de hoofdstad van de regio Andalusië. De Moorse invloeden geven de stad een romantisch tintje. Alle bezienswaardigheden zijn makkelijk te voet of met de fiets te bereiken vanaf het centrum. Dit zijn de must-sees en belangrijkste highlights op een rij.

Cala Portinatx Ibiza SpanjeDe 10 grootste verschillen tussen Ibiza en Mallorca

Ibiza en Mallorca behoren beide tot de eilandengroep de Balearen en zijn bovendien ongekend populair als vakantiebestemming. Maar daar houden de overeenkomsten wel zo’n beetje op. Welk eiland is geschikt voor jouw plannen? Wij zetten de tien belangrijkste verschillen op een rij.