Eten, drinken, verder slenteren, nog meer eten en een beetje shoppen. Zelfs als je verder weinig onderneemt, is Sevilla een fantastische bestemming voor een stedentrip. De Andalusische hoofdstad heeft een fijn klimaat (vooruit, de maanden juli en augustus zijn misschien wat aan de hete kant) en een simpel praatje maken met sevillanos is al een feestje op zich. Wil je toch wat zien en doen in Sevilla (en dat wil je, geloof ons!) vergaap je dan aan deze prachtige bezienswaardigheden. 

1. Alcázar Real (Must-see)

Alcazar - Sevilla Het Alcázar Real behoort tot de oudste Koninklijke Paleizen van Europa die nog als zodanig in gebruik zijn. Het complex één van de beste voorbeelden van de Mudejár-architectuur. Sinds 1987 staat het Alcázar op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is met stip de meest populaire bezienswaardigheid in de stad. Het Alcazar in Sevilla bezoeken? Tickets boeken kan veilig, snel en voordelig via deze link.

Of lees in dit artikel meer over het Alcázar in Sevilla

2. Kathedraal

De gotische kathedraal in het centrum van Sevilla is na de Sint-Pieterskerk in Rome en de St Paul’s Cathedral in Londen het grootste kerkgebouw van Europa en de grootste gotische kerk ter wereld. De indrukwekkende 104,5 meter hoge klokkentoren is hét symbool van Sevilla. De volledige naam is de Catedral de Santa María de la Sede. Ook dit bouwwerk mag je niet overslaan! De Kathedraal van Sevilla bezoeken? Tickets boeken kan veilig, snel en voordelig via deze link.

Of lees in dit artikel meer over de kathedraal van Sevilla

Aanrader: de Super Sevilla Combi (inclusief Alcázar en kathedraal)

Ben je van plan het Alcázar én de Kathedraal van Sevilla te bezoeken en stap je ook nog graag een dag in de hop-on hop-off bus? Dan raden wij je aan de Super Sevilla Combi aan te schaffen, waarmee de skip the line tickets voor de twee belangrijkste highlights van de stad krijgt en met de toeristenbus de stad kunt ontdekken. Bespaar geld en ontdek tegelijk het beste van Sevilla! Bestel nu.

Hoe werkt het?

Je boekt de Super Sevilla Combi via de website van onze partner Ticketbar. Selecteer op het moment van reserveren de datum van aankomst in Sevilla. Ook geef je aan op welke data je het Alcazar en de Kathedraal zou willen bezoeken. Je ontvangt vervolgens de tickets voor deze monumenten in je e-mail inbox. Laat Ticketbar ook weten op welke dag je de bus zou willen nemen.

Wat kost de Super Sevilla Combi?

De Super Sevilla Combi kost €51,50. Na betaling krijg je de tickets via de e-mail opgestuurd.

3. Cruise over de Guadalquivir

De rivier Guadalquivir is bijna 700 kilometer lang en snijdt Sevilla dwars door midden. Tijdens een cruise vaar je langs bekende bezienswaardigheden, zoals het Plaza de Toros, de Spaanser-dan-Spaanse zigeunerwijk Triana en de paviljoenen waar de wereldexpo werd gehouden. Startpunt is de pier bij de Torre del Oro (Gouden Toren). Ook een cruise over de Guidalquivir maken? Koop je kaartje snel en betrouwbaar via deze link.

4. Hop on Hop off bus

Hop on Hop off Sevilla - ESPANJE

Niet de meest local manier om Sevilla te ontdekken natuurlijk, maar met de toeristenbus krijg je wel een goed overzicht van dé highlights van de stad. Je kunt uitstappen bij de bezienswaardigheden waar de bus stopt, of lekker blijven zitten. Tip: smeer je goed in, want de Andalusische zon brandt verraderlijk hard! Je ticket voor de Sevilla Hop on Hop off boek je via deze link.

5. Wandeltour

Walking tour in Sevilla

Leuk, zo’n toeristenbus, maar hij brengt je niet naar de sfeervolle Sevillaanse pleintjes en smalle steegjes. Ga zelf op ontdekkingstocht of boek een wandeltour met een Nederlandstalige gids, die je het mooiste van de oude binnenstad laat zien. Een wandeltour door Sevilla met Nederlandstalige gids kun je betrouwbaar, makkelijk en snel boeken via deze link.

Lees ook: Op en top Sevilla: Triana

6. Flamenco

Flamenco dans Sevilla

¡Olé! Sevilla bezoeken zonder een flamencoshow te hebben gezien kan natuurlijk niet! Wil je zeker zijn van goede plekken bij de beroemde tablao Los Gallos? Boek dan nu via deze link je toegangskaarten.

7. Fietsen

Fiets-sevilla

Sevilla is één van Spanjes beste fietssteden en zelfs één van de beste fietssteden in heel Europa. Dus hop, huur een stalen ros of ga er met een ervaren gids op uit. Een fietstour door Sevilla (met Nederlandse gids!) reserveren kan betrouwbaar, snel en makkelijk via deze link.

Of lees ons artikel: Op de fiets door Sevilla

8. Plaza España

Zo’n beetje elke Spaanse stad heeft een Plaza España (Spanje-plein), maar dat van Sevilla behoort sin duda tot de allermooiste! Dé plek om mensen te kijken, een selfie te maken en helemaal op te gaan in de Zuid-Spaanse sferen.

9. Pleinhoppen

Plaza España is er natuurlijk één van. Maar Sevilla heeft nog meer gezellige pleinen waar je naar hartelust kunt flaneren, eten, drinken en mensen kijken. Alameda de Hercules en Plaza del Salvador zijn favoriet onder de locals en als je gaat kijken begrijp je meteen waarom. Tip: maak gebruik van een fiets!

10. Metropol Parasol

Voor een mooi uitzicht over Sevilla ga je naar het Metropol Parasol. Op dit immense bouwwerk heb je een wijds uitzicht over de stad. Onderaan is ook een markt en is zijn verschillende restaurants gevestigd.

Tot slot: ben je op zoek naar een bijzonder of betaalbaar hotel in Sevilla? Wij maakten een top 10 van de beste hotels in de stad.