Deze kerst is extra spannend voor de Catalanen vanwege de verkiezingen op 21 december. Maar daar is weinig van te merken. Ook in hoofdstad Barcelona zijn de mensen vooral op de been om inkopen te doen en van de kerstsfeer te genieten.  Breng jij de kerstdagen door in Barcelona? Met deze 4 tips van local Annebeth kom je extra in de kerstsfeer

Ga naar de kerstmarkt

De traditionele kerstmarkten in de stad worden gehouden op het plein voor de kathedraal in de barri gòtic en bij de Sagrada Familia. Je komt hier ook de typisch Catalaanse tradities van de ’tío de nadal’ en de ‘caganer’ tegen. Let op: een wijntje drinken of warme chocolademelk is er in Barcelona op de kerstmarkt niet bij. Je vindt hier met name decoratie voor de kerststal, de boom of de rest van het huis.

Bekijk de kerststal

De kerststal in Barcelona wordt ieder jaar in andere vorm opgezet op het Plaça de Sant Jaume waar het paleis van de Catalaanse regering en het stadhuis te vinden zijn. Op het plein vind je ook de grote kerstboom.

Bestel churros met chocolade!

Niet typisch Catalaans, maar wel op en top Spaans. Bij Granja Viader of bij La Pallaresa eet je deze heerlijke zoete deegwaren overgoten met chocoladesaus.

Ga naar de internationale mis van de Sagrada Familia

In de Sagrada Familia wordt op 24 december geen nachtmis gehouden. Je kunt op 24 december en 25 december wel naar de internationale mis in de kerk, die om 9.00 uur begint. Wil je toch naar de nachtmis? In andere parochiën in de stad wordt wel een nachtmis gehouden.

 

 

Annebeth Vis kwam in 2002 naar Barcelona voor haar studie en bleef er – heel cliché – hangen. Ze is communicatieprofessional, schrijfster van reisgidsen en een van de gezichten achter www.barcelonatips.nl

Meer lezen?

Shoppen: de beste boetieks van Barcelona

Ga jij binnenkort naar Barcelona, en ben je nog opzoek waar je het best kunt winkelen? Dan is dit artikel geschikt voor jou! Hier lees je alles over de beste boetieks in Barcelona.

Montserrat10 Dagtrips in de omgeving van Barcelona

Barcelona is een populaire bestemming voor een stedentrip en de stad barst van de mooie plekken, maar daarbuiten is ook een aantal pareltjes te vinden. Wij zetten ze op een rij.

10x de leukste Spaanse kersttraditiestio tios rode muts

Spanjaarden houden van tradities, zeker wanneer die hand in hand gaan met één van de vele feestdagen. Niet voor niets bestaan er talloze Spaanse tradities op en rondom 25 december. We zetten de leukste Spaanse kersttradities op een rij. Van de grote kerstloterij El Gordo tot aan ‘kakkers’ in de kerstboom.

Mensen met Catalaanse vlag8 verschillen tussen een Spanjaard en een Catalaan

1 oktober 2017, de dag dat Catalonië een referendum over onafhankelijkheid wil houden, neemt de spanning in Catalonië toe. Hoewel de centrale regering er alles aan doet om het aangekondigde referendum tegen te houden, zijn de meeste Catalanen het er over eens: ze zullen hoe dan ook stemmen. Veel Catalaanse inwoners van de noordoostelijke regio willen een eigen staat omdat ze zich helemaal geen Spanjaard voelen. Maar wat maakt Catalanen en Spanjaarden dan zo verschillend?