Hoe reizen Nederlanders en Vlamingen het liefst in Spanje, waar slapen ze het liefst en wat doen ze als ze in Spanje zijn? Uit een Instagram-poll van ESPANJE! magazine, waarbij in een dag 163 stemmen werden uitgebracht, blijkt dat de auto dik op nummer 1 staat als favoriet vervoermiddel.

Liefst 80 % van de respondenten geeft de voorkeur aan de wagen. Daarna volgt de trein met 13 % van de stemmen. De fiets is het favoriete vervoermiddel van 5 %, terwijl 2 % het liefst gaat lopen. Opvallend is verder dat hotels uit de gratie zijn. Bijan driekwart ( 74 %) van de respondenten zegt op onze vraag over waar ze het liefst verblijven dat ze bij voorkeur in een appartement of een huisje slapen. Daarna volgt de camping met 16 % van de stemmen en slechts 10 % boekt het liefst een hotel. Op de vraag Wat doe je het liefst in Spanje? antwoordde 46% van de instagrammers ‘cultuur snuiven’. ‘Lekker eten’ is daarna het populairst met 26 % van de stemmen. Op het strand liggen is slechts de favoriet van 16% en wandelen en fietsen eindigt met 12 % onderaan.

auto reizen spanje

Handige websites om te zoeken en boeken

Wil jij ook het liefst in  een appartement of een huis vakantie vieren, kijk dan eens bij Casita Travel of Interhome. Samen bieden ze circa 4000 heerlijke huizen en appartementen in Spanje aan. Wil je met de trein reizen?  Goed idee! Want Spanje heeft het grooste hogesnelheidsnetwerk van Europa.  En het is lang zo duur niet als in Nederland. Interrailen is natuurlijk altijd een goede optie. En dat is helemaal gratis voor kinderen! Wil je met de auto maar er niet helemaal heenrijden? Dan kun je een auto huren. Wij doen dat meestal met Sunny Cars. Soms is dat wat duurder dan elders, maar je krijgt ondersteuning in het Nederlanders en je bent altijd goed verzekerd zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Wij vinden dat altijd een geruststellend idee. Hou je van kamperen? Dan kun je via de site van de ANWB vast een camping zoeken.

Volop reisinspiratie voor cultuursnuivers, lekkerbekken en zonaanbidders

En ben je dol op cultuur snuiven, zonnen en lekker eten? Kijk dan even rond op onze site. Je vindt er meer dan 500 verhalen over bestemmingen, van stedentrips en roadtrips tot strandbestemmingen.  Maar ook geven we je de lekkerste tips om thuis gewoon Spaanse tapas en gerechten te maken. Zoals deze authentieke Valenciaanse paella. Of word (als je dat niet al lang bent, natuurlijk) lid van ESPANJE! Dan krijg je vier keer per jaar 100 pagina’s met Spanjetips in huis en kun je alle edities van het magazine ook online lezen. Je kunt het hier meteen regelen. Wat je ook doet…Spanje is altijd goed! ¡Buen viaje!