Een top 10 maken van films met Javier Bardem was verre van vervelend. De gevierde Spaanse acteur is telkens weer geknipt voor de rollen die hij speelt. Of het nu de verlamde Ramón is in Mar Adentro, de passionele Juan uit Vicky Cristina Barcelona of de angstaanjagende captain Salazar in Pirates of the Carribean: wij zijn fan. En eh.. die goede kop en dat sterke lijf helpen natuurlijk ook. Dit vinden wij de beste films met Javier Bardem. Graag gedaan. 

1. Eat Pray Love (2010)


Bardem als de charmante Braziliaanse zakenman Felipe, die de Amerikaanse Elizabeth (gespeeld door Julia Roberts) voor zich probeert te winnen.

Bestel Eat Pray Love op dvd via Bol.com.

2. Mar Adentro (2004)


Gebaseerd op het leven van Ramón Sampedro, die door een ongeluk vanaf zijn nek verlamd raakte en daar 29 jaar mee door moest leven, terwijl hijzelf euthanasie wenste.

Bestel Mar Adentro op dvd (met Nederlandse ondertiteling) via Bol.com.

3. No Country for Old Men (2007)


Als de levensgevaarlijke psychopaat Anton Chigurh. Bardem won in 2008 een Oscar voor zijn rol.

Bestel No Country for old Men op dvd via Bol.com

4. Vicky Cristina Barcelona (2008)


Als de passionele en bohemiene Juan, die een driehoeksverhouding aangaat met twee bloedmooie vrouwen:  Cristina (Scarlett Johansson) en de emotioneel labiel María Elena (zijn eigen vrouw Penelope Cruz).

Bestel Vicky Cristina Barcelona op dvd via Bol.com

5. Biutiful (2010)


Uxbal is een doodzieke alleenstaande vader en sjacheraar in Barcelona, die in de laatste fase van zijn leven zijn fouten probeert recht te zetten.

Bestel Biutiful (met Nederlandse ondertiteling) op dvd via Bol.com.

6. Skyfall (2012)


Bardem speeltin de 23te James Bondfilm Raoul Silva, voormalig M16 agent en grote tegenstander van Bond, gespeeld door Daniel Craig.

Bestel Skyfall op dvd (met Nederlandse ondertiteling) via Bol.com.

7. Pirates of the Caribbean 5 (2017)


We hebben Bardem ooit knapper gezien dan als Captain Armando Salazar in de vijfde Pirates of the Caribbean film, maar angstaanjagend is ‘ie in ieder geval!

Bestel Pirates of the Caribbean 5 op dvd (met Nederlandse ondertiteling) via Bol.com.

Mother! (2017)


Psychologische thriller met naast Bardem een hoofdrol voor Jennifer Lawrence.

Bestel Mother op dvd via Bol.com.

9. Jamón, jamón (1992)

Tijdens de opnames van de komische dramafilm Jamón Jamón leerde de piepjonge Bardem en Penelope Cruz elkaar kennen. Toch duurde het nog 15 jaar voor de vonk oversloeg.

Bestel Jamón op dvd (met Nederlandse ondertiteling via Bol.com.

10. The Counselor (2013)


Bardem als Reiner, cliënt van een bekende advocaat. De film werd niet overal als even goed ontvangen, maar alleen de cast (naast Bardem ook Brad Pitt, Penelope Cruz, Cameron Diaz en Michael Fassbender) is het kijken al waard.

Bestel The Counsellor op dvd via Bol.com

Première film Todos los Saben

Meer lezen?

Meer lezen?

De 9 beste Spaanstalige films van de afgelopen decennia

Spaanse films op DVD. Ze zijn er nog volop! Heb je nog ergens een oude DVD-speler staan? Dan zijn dit onze tips voor een paar heerlijke Spaanstalige avondjes. Met een deken op de bank, tapa’tje erbij en je even helemaal in Spanje wanen. Of in Latijns-Amerika natuurlijk, waar ook een aantal films uit deze top 9 werden opgenomen. 

De leukste Spaanstalige films en series op Netflix

Zin in een Spaans avondje? Dan is er op Netflix genoeg te vinden. Hier zie je alle artikelen over en recensies van Netflixfilms en series op deze website.