barcelona stadDe winter is dé tijd om op stedentrip te gaan in Spanje. Dat doen de Spanjaarden zelf ook en Madrid is daarbij veruit het populairst. Maar ook Barcelona en Sevilla trekken miljoenen bezoekers per jaar.

Volgens een onderzoek van het Spaanse Bureau voor de Statistiek (INE) is de Spaanse hoofdstad met ruim 9 miljoen bezoekers veruit de populairste bestemming van Spanje. Vooral de Spanjaarden gaan graag naar hun hoofdstad. Maar ook onder buitenlanders is Madrid zeer gewild met bijna 5 miljoen bezoekers in 2017.

Toch blijft Barcelona onder buitenlandse bezoekers de populairste stedentripbestemming met ruim 6 miljoen bezoekers per jaar. Reisorganisatie TUI bevestigt dat Barcelona de meest gewilde bestemmingg voor een stedentrip is onder de Nederlandse vakantieganger. De combinatie van strand ín de stad, trekpleisters als voetbalstadion Camp Nou, de Ramblas en het Picassomuseum trekt miljoenen toeristen per jaar.

Madrid staat ook bij TUI op nummer twee. Vooral het Pradomuseum en Museo Reina Sofía worden veel bezocht, samen met het derde deel van deze museumdriehoek, Museo Thyssen-Bornemisza. Bijkomen van alle sightseeing in Madrid kan op een van de gezellige pleinen of in de parken van de stad.

Sevilla staat bij de Spanjaarden op nummer 3 maar bij de buitenlanders is Palma de Mallorca populairder. Die trend zien we ook in Nederland. Opvallend is dat Benidorm bij de Spanjaarden op nummer 4 staat. ‘Manhattan aan de Mediteranneé’ trekt jaarlijks nog steeds ruim twee miljoen bezoekers. Vooral in de winter is de badplaats populair vanwege de mooie stranden en het milde klimaat.

Granada staat bij de buitenlandse vakantiegangers nog steeds boven het steeds populairdere  Valencia. Geen wonder, want het paleizencomplex Alhambra in deze Andalusische stad is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Spanje. Vaak combineren vakantiegangers een dagtrip naar Granada met een bezoek aan Málaga en een verblijf aan de Costa del Sol. Tip: Als je gaat, reserveer vooraf tickets voor het Alhambra aangezien ze een maximum aantal bezoekers per dag toelaten.