Dolor y Gloria, de autobiografische film van de Spaanse meestercineast Pedro Almodóvar gaat op 19 september in première in Nederland. Antonio Banderas kruipt in de huid van de regisseur. Penélope Cruz speelt zijn moeder. ESPANJE! organiseert op woensdagavond 18 september een feestelijke première in Pathé Tuschinksi voor de lezers van ESPANJE! in samenwerking met Cinéart. En daar wil je bij zijn!

UPDATE: De première is inmiddels achter de rug en was een groot succes. In de video een impressie van het feest:

Een dag voor de officiële lancering van deze Spaanse Oscar-inzending ontvangen we je graag in Pathé Tuschinski in Amsterdam met een Spaanse cocktail en Spaanse muziek. Ook maak je kans op het winnen van mooie prijzen en na afloop krijg je een goedgevulde Spaanse goodiebag. Wil je erbij zijn mét korting? Iedereen die een abonnement heeft op ESPANJE! ontvangt begin september per mail een speciale kortingvoucher voor de feestelijke première. Bestel je tickets alvast via pathe.nl, kies voor de optie met 20% korting (€12 i.p.v. €15) en neem als je komt je uitgeprinte tickets én de uitgeprinte voucher mee. Heb je geen abonnement, ben je uiteraard ook welkom. Je betaalt dan €15 voor je entreekaartje.

Banderas

De rol in Dolor y Gloria is voor Banderas de kroon op zijn werk. ‘De maanden waarin we Dolor y Gloria draaiden, waren waarschijnlijk de gelukkigste van mijn leven. En dat kan niemand me afnemen,’ zo reageerde de acteur geëmotioneerd op een persconferentie in Cannes waar hij de prijs voor beste acteur won voor zijn rol in deze film.

Dolor y Gloria vertelt het verhaal van Almodóvars alter ego Salvador Mallo die de balans opmaakt van zijn turbulente leven. Vooral de scènes over zijn jeugd maken grote indruk. Zijn moeder (een mooie rol van Penélope Cruz) doet haar uiterste best om de armoede waarin ze leven te verzachten voor de regisseur in de dop. Deze jeugdscènes zijn opgenomen bij de grotten van Paterna, in de buurt van Valencia, die inmiddels ook als toeristische attractie te bezoeken zijn. Maar hij neemt ons ook mee naar de jaren tachtig en negentig, de tijd van seks en drugs in Madrid, waarin hij zijn grootste successen boekte.

Lees ook: de beste films met Penelope Cruz

Magnum opus

Antonio Banderas overtreft zichzelf in zijn rol als Salvador Mallo. Hij slaagt erin om een echte kopie te worden van zijn leermeester Almodóvar: dezelfde gebaren, blikken en tics. Hij maakt de angsten en verslavingen die de regisseur kende tastbaar maar ook de vrijheid die Spanje, en vooral Madrid, overspoelde in de jaren tachtig nadat er een eind was gekomen aan de dictatuur van Franco. Het zal moeilijk worden voor Almodóvar om zichzelf na dit magnum opus nog te overtreffen. Maar misschien wil hij dat ook wel niet meer. Een film die je móet zien als je van Spanje en de Spaanse film houdt. !

Lees ook: de beste films van Almodóvar

 

Feestelijke première in Pathé Tuschinski

Op woensdagavond 18 september is de feestelijke première van Dolor y Gloria in Pathé Tuschinski in Amsterdam. ESPANJE! heet je samen met distributeur Cineárt van harte welkom om daar bij te zijn! We hebben een paar leuke verrassingen voor je in petto…  Abonnees van ESPANJE! krijgen €3 korting. Bestel je tickets nu alvast via pathe.nl, kies voor de optie met 20% korting (€12 i.p.v. €15) en neem als je komt je uitgeprinte tickets én uitgeprinte voucher mee, die je begin september per mail krijg toegestuurd.

Win 2 vliegtickets naar een Spaanse stad naar keuze

Om de bioscooprelease van Dolor y Gloria in Nederland te vieren, biedt Air Europa twee vliegtickets aan naar een van de bestemmingen in Spanje.

logo aireuropa

Air Europa is met zijn vele bestemmingen de ideale luchtvaartmaatschappij voor een stedentrip in Spanje of een verre reis naar Zuid-Amerika.

Wil je kans maken?
Vul dan onderstaande prijsvraag in. Meedoen kan tot uiterlijk 18 oktober.

Klik hier om mee te doen aan de prijsvraag

Actievoorwaarden

– Je maakt kans op 2 retourvliegtickets naar een Air Europa-bestemming in Spanje naar keuze (Incl. Balearen en Canarische eilanden).
– De tickets kunnen worden gebruikt tussen 20 oktober 2019 en 31 augustus 2020, met uitzondering van de volgende vertrekdata: Kerst (13/12/2019 tot 8/1/2020), 20/1/2020 tot 26/1/2020, Pasen (3/4/2020 tot 13/4/2020), zomervakantie (19/6/2020 tot 2/9/2020)
– De vliegtickets kunnen niet ingewisseld worden tegen contant geld.
– De winnaar wordt na 18 oktober bekendgemaakt en in contact gebracht met AIR EUROPA voor verdere afhandeling. ESPANJE! neemt persoonlijk contact op met de winnaars en over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
– Bij deelname geef je ESPANJE! toestemming om je e-mailadres op te nemen in het adressenbestand voor onze  nieuwsbrieven.