Casa de PapelVoor alle fans van de Netflix-serie La Casa de Papel is er goed nieuws. Je kunt de bankoverval die in de serie plaatsvindt namelijk zelf real life ervaren! Een escape room in Utrecht staat geheel in thema van de Spaanse Netflix serie La Casa de Papel. Lees ook: De leukste Spaanstalige films en series op Netflix

Voor deze escape room hoef je dus niet helemaal naar Spanje af te reizen, maar je kunt ‘m vinden in het centrum van Utrecht bij de Virtual Reality Escape Room Time. Gedurende de escape moeten jij en je team ervoor zorgen dat de kluis opengaat en jullie met het geld er vandoor kunnen gaan zonder dat de politie jullie te pakken krijgt.

Virtual reality-bril

Om de opdracht te laten slagen ontvang je hints en moeten er raadsels worden opgelost binnen een bepaalde tijd. Maar dit is niet het enige: de escape room wordt gedeeltelijk gespeeld via een virtual reality-bril! Het grote verschil met andere escape rooms is dat je ook tegen elkaar strijdt binnen je eigen team. Wie steekt als eerste miljoenen euro’s in zijn eigen zak?

In de virtual reality-wereld sta je midden in het Muntgebouw (La Fábrica de la Moneda y Timbre) uit de serie. In dit gebouw ontmoet je verschillende bekenden uit de serie zoals de El Profesor, maar ook Rio en Tokyo. Het spel duurt ongeveer 2 uur inclusief speluitleg. Voor alle liefhebbers van La Casa de Papel die de Nederlandse taal niet beheersen kan de escape room ook in het Engels worden gespeeld. In de escape room kun je met minimaal zes en maximaal 36 (!) personen een poging doen om de raadsels op te lossen. Het aantal personen kan ook worden opgedeeld in verschillende teams.

Overigens is de releasedatum van seizoen 3 ook al bekend: 19 juli 2019.