Wist je dat heel veel scènes van Game of Thrones in Spanje zijn opgenomen? In de loop der jaren – voor de seizoenen 5, 6, 7 en 8 – kozen de makers vaak voor Spaanse filmlocaties. Een overzicht van onze favoriete Game of Thrones filmlocaties in Spanje.

1. San Juan de Gaztelugatxe, Bermeo (Baskenland)

San Juan de Gaztelugatxe Game of Thrones

In Game of Thrones heet deze filmlocatie The Dragonstone. Een eeuwenoude, slingerende trap van 230 treden (in de Middeleeuwen waren het er meer dan 400) leidt naar een kapel, gelegen op een rotspunt. De kerk werd voor de opnames met de computer verwijderd en in plaats daarvan werd een groot kasteel neergezet. Ook vóór GoT was San Juan de Gaztelugatxe al een populaire bestemming voor wandelaars en toeristen, maar sinds de locatie verscheen in seizoen 7, is het alleen maar drukker geworden. Maar oh, wat is het hier mooi!

2. Romeinse ruïnes van het Italica amfitheater, Sevilla

Amfitheater Italica Game of Thrones

In de finale van seizoen 7 komen Cersei, Daenerys, Jon en Tyrion samen in de Dragon Pit in Kings Landing, de hoofdstad van de Seven Kingdoms. Dit Romeinse amfitheater ligt ten noorden van Sevilla en kan op dinsdag t/m zaterdag bezocht worden.

3. Kasteel van Trujillo, Cáceres (Extremadura)

Kasteel Trujillo Game of Thrones
In de laatste aflevering van seizoen 7 verscheen het kasteel van Trujillo als een van de muren van de hoofdstad King’s Landing.

Lees ook: 10 x Moorse architectuur in Spanje

4. Girona (Catalonië)

kathedraal Girona Game of Thrones

De Catalaanse stad Girona duikt in seizoen 6 in bijna elke aflevering (behalve 3, 4 en 9) op. Meestal als Braavos, maar een enkele keer ook King’s Landing. Achter de kathedraal werden verschillende scènes opgenomen.

5. Kasteel van Zafra, Guadalajara (Castilië-La Mancha)

Kasteel Zafra Guadalajara Game of Thrones

De Tower of Joy in Dorne is te zien in de derde aflevering van seizoen 6. Het middeleeuwse kasteel van Zafra is gelegen op 1400 meter hoogte en in de wijde omtrek het enige zichtbare gebouw. In Game of Thrones is dit de plek waar Rhaegar Targaryen en Lyanna Stark woonden nadat ze in het geheim trouwden, en waar Jon Snow geboren werd.

6. Alcázar, Sevilla

Alcazar - Sevilla

In Game of Thrones seizoen 5 werd dit Moorse bouwwerk in Sevilla gebruikt als filmlocatie voor de watertuinen van Dorne. De azulejos, fonteinen en tuinen vol rozen en sinaasappelbomen passen perfect in het sprookjesachtige GoT-decor. Er werd in vier delen van het Alcázar gefilmd: de Salon de Embajadores, de Estanque de Mercurio, de Baños de Maria de Padilla en de tuinen.

Lees ook: bezoek het Alcázar in Sevilla

7. Peñíscola, Valencia

Peñiscola Game of Thrones

In 2016 stond Peñiscola op z’n kop voor de opnames van Game of Thrones seizoen 6. Er werd onder meer gefilmd in het Parque de Artilleria, de Calle Mayor, Portal Fosc, de Paseo de Ronda en Plaza de Santa Maria. In de serie was Peñiscola te zien als de plaats Meereen.

8. Zumaia, Guipuzcoa (Baskenland)

Zumaia Game of Thrones

De filmlocaties voor de stranden van Dragonstone zijn het Itzurun-strand in Zamaia en het Muriola-strand bij Barrika, allebei aan Baskische kust (maar 60 kilometer van elkaar gelegen). De diagonale kliffen en rotsformaties op het strand van Itzurun hebben wat surrealistisch en worden ook gebruikt als de troon van Daenerys Targaryen.

9. Los Barruecos, Cáceres (Extremadura)

Barruecos Game of Thrones

Natuurpark Los Barruecos, beschermd gebied sinds 1996, wordt in seizoen 7 (aflevering 4) gebruikt als decor voor de Loot Train Battle, een van de spectaculairste vechtsscènes uit de hele serie.

10. Kasteel van Almodóvar del Rio, Córdoba

Almodovar del Rio Game of Thrones

In de vierde aflevering van seizoen 7 maakt de kijker kennis met Highgarden, thuis voor wat over is van House Tyrelll. Het kasteel van Almodóvar del Rio is een van de best geconserveerde kastelen van Spanje.

 

Wil je meer leuke Spanjetips?

Cover Espanje 02-22

Lees dan ook het mooie tijdschrift ESPANJE!

  • Vier x per jaar 100 pagina’s inspiratie
  • Elke keer weer honderden tips
  • Stedentrips, cultuur, rondreizen en lifestyle
  • Vier edities voor slechts €21,95
  • Dat is ruim 25% korting op de winkelprijs van €31,80
  • Altijd als eerste in huis
  • Inclusief meer dan 30 edities uit ons digitale archief in je mailbox.
  • Je regelt het meteen via deze link

bestellen