Spaans Baskenland grenst aan Zuid-Frankrijk, waardoor veel vakantiegangers beide landen combineren. País Vasco is vanuit Nederland goed met de auto te bereiken en er zijn volop leuke campings, dus gooi dat tentje achterin en gá! Bij Eurocampings kun je kiezen uit deze 12 campings in Baskenland. Hieronder een kleine greep uit de mogelijkheden in Baskenland.

El Roble Verde

Fijne, rustige camping in het binnenland van Baskenland, in de provincie Álava (Araba). De camping heeft een overdekt zwembad, restaurant en volop sport- en spelfaciliteiten. Je kunt er een bungalow huren of je eigen tent, caravan of camper opzetten. Op 20 minuten rijden zit je in de stad Vitoria-Gasteiz.

Voor openingstijden, prijzen en beschikbaarheid, zie de website van Camping El Roble Verde

Lees ook: Met de auto op vakantie naar Spanje

Angosto

Eveneens in de provincie Álava ligt camping Angosto. Er zijn bungalows, ruime staanplaatsen en een fijn zwembad. De camping ligt een een natuurrijke omgeving en aan een rivier, en in de buurt vind je een zoutvallei, watervallen en botanische tuinen.

Voor openingstijden, prijzen en beschikbaarheid, zie de website van camping Angosto

Leagi

Camping Leagi ligt in Mendexa, de provincie Bizkaje. Hier kampeer je met uitzicht op de Cantabrische Zee, middenin het groen. Er is een zwembad, restaurant, supermarkt en je kunt er bungalows huren, maar ook gewoon je tent opzetten.

Voor openingstijden, prijzen en beschikbaarheid, zie de website van camping Leagi

Itxaspe

Vanuit het zwembad uitkijken over zee. Klinkt als een luxe villa op een tropische bestemming, maar is ‘gewoon’ camping Itxaspe in de Baskische provincie Guipúzcoa. De camping beschikt over prachtige bungalows en mooie staanplaatsen voor tent of caravan.

Voor openingstijden, prijzen en beschikbaarheid, zie de website van camping Itxaspe

Portuondo

Camping Portuondo ligt aan zee in Mundaka, provincie Biskaje. Met een heerlijk zwembad en mooie uitzichten is het bíjna jammer om de camping af te gaan. Er is plek voor tent, caravan en camper, maar je kunt ook een bungalow of mobile home huren.

Voor openingstijden, prijzen en beschikbaarheid, zie de website van camping Portuondo

Oliden

Tussen San Sebastián en Frankrijk (Gipúzcoa) ligt camping Oliden. Fietsers en wandelaars komen in de groene omgeving niet te kort, en ook het strand is vlakbij. De camping heeft een fijn zwembad en ruime plaatsen voor tent, caravan en mobile home.

Voor openingstijden, prijzen en beschikbaarheid, zie de website van camping Oliden

Zingira

Nog een fijne camping in Gipúzcoa is Zingiri, gelegen aan de Baskische kust en middenin het groen. Zingira heeft 120 staanplaatsen voor tent of caravan en daarnaast bungalows en mobile homes. In het campingrestaurant kun je voortreffelijk vegetarisch en veganistisch eten.

Voor openingstijden, prijzen en beschikbaarheid, zie de website van Camping Zingira

Meer weten over kamperen in Spanje (en tips voor leuke campings in andere regio’s)? Lees dan dit algemene artikel over kamperen in Spanje.