Behalve de populaire series Casa de Papel, Elite en Fariña, heeft Netflix nog een bloedstollende Spaanse serie: Hache. Gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen in het Barcelona van de jaren ’60. Het eerste deel van de serie ging op 1 november 2019 wereldwijd in première en vanaf 5 februari 2021 is deel 2 te zien. Dit tweede deel telt acht superspannende afleveringen. Hieronder zie je vast de trailer. 

Fan van Spanje? Lees dan ESPANJE! MAGAZINE. Vier x per jaar 100 pagina’s tips. Bestel ‘m hier!

Drugshandel in Barcelona

Adriana Ugarte speelt de rol van Helena, alias Hache, een prostituee die zich op bijzondere wijze opklimt tot belangrijk figuur binnen de heroïnehandel in de jaren 60. Zij komt in dienst van een belangrijke en gevreesde maffiagroep, genaamd Malpica. Ze wint het vertrouwen van de gevaarlijke leider, die wordt gespeeld door Javier Rey. Helena zal zich van onbekende binnen deze drugswereld ontpoppen tot iemand die alle handel en wegen controleert. Tot de bende Malpica horen ook de onverbiddelijke Arístides en de advocaat Julio Senovilla. Tegelijkertijd zet de Narcotica Brigade, geleid door Vinuesa (Eduardo Noriega), alles op alles om de plannen van deze drugskartel te verhinderen. In het tweede seizoen zijn we een jaar verder en probeert Helena zelf een heroïnehandel op te zetten. Ze zal al het mogelijke moeten doen om Lucky Luciano te overtuigen dat ze de juiste persoon is die de handel in Barcelona kan overnemen, maar ze wordt tegengewerkt door haar handlangers en ook van haar familie moet ze het niet hebben.

Lees meer: De leukste Spaanstalige films en series 

Vijfde Spaanse original
Het script van Hache werd geschreven door Veronica Fernandez. Zij was eerder ook al verantwoordelijk voor Velvet Collection. Jorge Torregrossa (Fariña’, Velvet Collection’) regisseert. Heb je nog helemaal niets gezien van deze serie, maar ben je wel een fan van La Casa de Papel en Perdida? Dan zal  je ook Hache zeker leuk vinden. De allereerste opnames van de serie begonnen in 2018. Omdat het verhaal zich grotendeels afspeelt in Barcelona, zijn delen van de stad gebruikt als filmset. Naast Barcelona, werden ook scenes opgenomen in onder andere Tarragona, Manresa, Terrassa en andere Catalaanse plaatsen.