The Minions of Midas is een originele en superspannende Spaanse Netflix-serie die sinds half november te zien is op de streamingdienst. Dat wordt bingewatchen!

Lees ook: De leukste Spaanstalige films en series op Netflix

Netflix produceerde de afgelopen jaren een groot aantal succesvolle Spaanse series – waar we natuurlijk heel blij mee zijn – en daar komt nu deze psychologische thrillerserie bij. De serie, die in het Spaans Los Favoritos de Midas heet, werd gemaakt door Mateo Gil en met onder meer Luis Tosar, Marta Belmonte en Willy Toledo.

De serie ging in première op 13 november 2020 en is gebaseerd op het korte verhaal “The Minions of Midas” van Jack London. Afgelopen week stond de serie direct op nummer 1 in de Top 10 van meest bekeken series in Spanje op Netflix.

Het verhaal

Víctor Genovés, een invloedrijke zakenman, krijgt te maken met een wel heel vreemde vorm van chantage: als hij niet instemt met het betalen van een grote som geld, zullen de zelfbenoemde ‘Midas-favorieten’ naar willekeur iemand doden op een bepaalde locatie en datum en daar komt steeds een nieuw slachtoffer bij, tot ze hun doel hebben bereikt. Tot hoeveel slachtoffers gaat Víctor? Hoeveel is een mensenleven waard? Thema’s als corruptie, ongelijkheid en sociale onrust komen in de serie ook aan bod.

Dit is de trailer:

Lees ook: Superspannende nieuwe Spaanse Netflix-serie: Perdida