camino de rondaWie denk dat er rondom de badplaatsen Lloret de Mar en Blanes aan de Costa Brava alleen gefeest kan worden, heeft het goed mis. Voor de zomereditie van ESPANJE!, die vanaf vrijdag 29 juni in de winkels ligt, maakten we een schitterende wandeling tussen beide steden. Wie niet zo veel heeft met feestgedruis en massatoerisme, blijkt daar prima aan te kunnen ontsnappen.

Het wandelpad leidt je langs botanische tuinen met de meest exotische plantensoorten en loopt voor een groot deel direct aan de kust. Onderweg kom je langs prachtige en rustige baaitjes, waar je een verfrissende duik kunt nemen of een tapa’tje bestelt voordat je de wandeling voortzet. Al met al een nieuwe aanblik op de doorgaans – zeker in de zomer – drukke Costa Blanca.

De route is onderdeel van de Camino de Ronda, een netwerk van wandelroutes langs de hele Costa Brava – tussen Blanes en de Franse grens. In het magazine lees je onze ervaringen, tips en verwijzen we door naar een route die je kunt downloaden, zodat je ‘m zelf makkelijk kunt lopen. Wandelschoenen aan en gáán!

 

 

Meer lezen?

casa generosaWandelroute Senda De Las Xanas (en daarna lekker eten!)

We hebben ons appartement in Asturias nu twaalf jaar en we wandelen er altijd veel. Afhankelijk van het weer lopen we in de bergen of langs de kust. Er is één wandeling die een jaarlijkse traditie geworden is en dat is de senda (wandelweg) de las Xanas. Deze wandelroute wordt wel vergeleken met de bekende Caresroute, maar is minder toeristisch en een stuk korter.

Top 10 Spanjes spectaculairste stranden

Spanje telt bijna vijfduizend kilometer kust en zo veelzijdig als Spanje is, zo divers zijn ook de stranden.Van ongerept tot geliefd bij feestvierders en van charmante baaien tot uitgestrekte kilometers goudkleurig zand. ESPANJE! zette Spanjes mooiste stranden – in willekeurige volgorde – op een rij. Zonnebril op en handdoek mee. ¡Vamos a la playa!