1. Museo de las Ciencias

Museo de las Ciencias Valencia

Verboden om níet aan te raken, zo luidt de regel in dit fantastische wetenschapsmuseum. Een feest voor kinderen én volwassenen en eigenlijk een must voor iedereen – al was het alleen maar vanwege de indrukwekkend architectuur. Meer info, toegangsprijzen en tickets voor het Museo de las Ciencias vind je hier

2. Fietsen

Fietsen in Valencia

Valencia is bij uitstek één van Spanje’s beste steden om je per fiets te bewegen. Waan je een echte local en begeef je per tweewieler naar het park of strand. Hier boek je fietstours of kun je een fiets huren.

3. Oceanografic

Oceanografic Valencia

Een completer beeld van de onderwaterwereld krijg je haast niet. In het grootste aquarium van Europa maak je kennis met pinguïns, zeeleeuwen, walrussen en nog zo’n 500 soorten vissen en zeedieren. Lees meer over het Oceanografic in dit artikel

 

Aanrader: de Valencia Tourist Card €15 met gratis tapas en drankjes

Met de Valencia Tourist Card kun je een dag lang voor €15 gratis met het openbaar vervoer. Kinderen krijgen korting. De kaart is inclusief

  • Gratis toegang tot alle openbaar vervoer in de stad (bus, metro & tram, zones A, B, C en D) inclusief de metro van en naar de luchthaven (L3, L5)
  • Gratis toegang tot 20 musea en monumenten
  • Kortingen tot 50% bij 130 deelnemende activiteiten, attracties, winkels enrestaurants
  • Gratis plattegrond van Valencia en gids met kortingsbonnen
  • Twee tapas en twee drankjes

bestellen

4. Hop on Hop off bus

Hop on Valencia
Hoewel fietsen door Valencia natuurlijk nét even meer local is, biedt de Hop on Hop off bus wel de mogelijkheid om in korte tijd een goed overzicht van de stad te krijgen. Ook fijn: je hoeft niet steeds op de kaart te kijken, want de buschauffeur weet de weg. Voor meer info, prijzen en tickets voor de Hop on Hop off bus, kijk je hier. 

5. Mercado Central

Mercado Central Valencia

Net als elke Spaanse stad, heeft Valencia meerdere versmarkten waar je je ogen uitkijkt aan fruit, vis, vlees en kruiden. De Mercado Central is de grootste markt van Europa, met meer dan 300 kraampjes. Als je hier niet gaat watertanden, weten wij het ook niet meer. Lees ook: onze local Fleur tipt de 5 leukste markten van Valencia.

6. Bioparc Valencia

Waan je in Afrika in dit wilde dierenpark even buiten Valencia. Er wonen onder andere hyena’s, gorilla’s, giraffen en neushoorns, die je als bezoeker in alle rust kunt bekijken. Meer info, toegangsprijzen en tickets voor Bioparc Valencia vind je hier

7. Cursus paella maken

paella

Wie geen paella heeft gegeten, is niet in Valencia geweest. De stad is dé bakermat van misschien wel het bekendste Spaanse gerecht. Wie zelf een paella wil leren maken kan natuurlijk thuis aan de slag gaan met een recept, maar een cursus volgen is tien keer zo leuk. Meer info over de cursus paella maken? Klik dan hier.

8. Dagje strand

strand Valencia- Spanje

De regio Valencia kent één van de gunstigste klimaten van Europa, met zachte winters en niet ál te hete zomers. Een dagje strand hoort er dus bij. Je kunt je dagje aan het strand mooi combineren met een bezoek aan de wijk El Cabanyal uit de tip hieronder.

9. Bezoek de authentieke visserswijk

In de authentieke visserswijk El Cabanyal vind je prachtige kleurrijke winkels en cafeetjes. Gelukkig is de wijk bij de stadsuitbreiding niet geheel door de sloophamer vernield. Je leest er alles over in de zomereditie 2022 van ESPANJE! die je hier kunt bestellen.

10. Drink onvervalste Valenciaanse horchata

Heb je ooit horchata gedronken in Spanje? In Valencia en omgeving kun je niet om de horchaterías heen. Daar maken ze het drankje van aardamandelen altijd vers. Zó lekker verfrissend op een warme dag! Horchata kun je natuurlijk ook zelf maken! De aardamandelen zijn te koop bij reformwinkels. Als je dit recept aanhoudt, moet het lukken.