Deel van wandelpad Senda Litoral in Malaga

Wat is er fijner dan lekker uitwaaien aan zee? Nou dan kom je aan de Costa del Sol wel uitgebreid aan je trekken. De Senda Litoral is een nieuwe lange wandelroute langs de kust van de provincie Málaga. En prestigieus project en de provincie hoopt dat het net zo’n succes zal worden als de Caminito del Rey. Groot voordeel is dat er veel meer mensen op kunnen lopen, want het wordt meer dan 160 kilometer lang.

Het pad loopt ook door het natuurgebied tussen Málaga-stad, het vliegveld en Guadalmar, een mooi gebied om bijvoorbeeld vogels te spotten. Daar is een brug aangelegd die Málaga en Torremolinos met elkaar verbindt. Langs het hele pad komen borden met informatie over de omgeving. En er is  een website in de lucht waar je in het Spaans, Engels, Frans en Duits informatie over de hele route vindt.  Bijvoorbeeld over aangrenzende natuurgebieden, grotten, andere routes het binnenland in, restaurants en overnachtingsplekken.

Langs veertien kustplaatsen

Het pad verbindt in de nabije toekomst alle veertien kustplaatsen in de provincie, van Manilva tot voorbij Nerja, met elkaar. Meer dan 80 procent van het pad, dat tussen de 160 en 180 kilometer lang wordt, is wel al geopend voor wandelaars en fietsers, maar aan de laatste delen wordt nog gewerkt. Het pad zal uiteindelijk heel divers zijn: tussen Nerja en Torrox kom je langs vele kliffen terwijl de stranden van Mijas en Marbella veel vlakker zijn. Al met al is het een relatief gemakkelijk en prachtig pad om te lopen. Maar gezien de lengte moet je er wel een weekje voor uittrekken. Maar je kunt er natuurlijk ook gewoon een paar uurtjes wandelen, hardlopen of fietsen. Onderweg kom je langs verschillende restaurants, waar je een hapje kunt eten.

In editie 2 2020 van ESPANJE! vind je meer informatie over het pad en over Málaga, de Caminito del Rey, El Torcal en de Montes de Málaga. Je kunt deze editie bestellen via deze link.

 

kust van MalagaLees ook: de beste hotels van Málaga

Lees ook: 10 x zien en doen in Málaga