De Nederlandse markt is momenteel een van de belangrijkste markten voor de regio Valencia.  Dat zei de Valenciaanse minister van toerisme, Francesc Colomer, gisteravond tijdens een bijeenkomst met de pers en de reisbranche in Amsterdam. In 2021 stond Nederland op de derde plaats, aldus Colomer.

Tijdens zijn presentatie vertelde Colomer dat er tot juli al 432.469 Nederlandse toeristen in de deelregio Valencia zijn geweest, een groei van maar liefst 332,1 procent te opzichte van vorig jaar. Dat geeft vanwege corona natuurlijk een vertekend beeld maar ten opzichte van 2019 is de groei ook liefst 28,7 procent.

Breed cultureel aanbod

Vanwege de goede vliegverbindingen denkt Colomer dat Valencia ook heel interessant is voor Nederlandse overwinteraars. Daarbij wees hij vooral op de culturele mogelijkheden in zijn regio, maar ook de ontelbare wandel- en fietsmogelijkheden aan de kusten en in het achterland. Hij benadrukte daarbij de bijzondere rol  van het Palau de les Arts, het nieuwste en misschien wel meest bijzondere gebouw van dé toeristentrekker van Valencia, de Stad van de Kunst en Wetenschappen, het werk van de wereldberoemde architect Calatrava. Het theater heeft een breed cultuuraanbod, van opera’s en zarzuela tot dans en popconcerten, dat volgens hem ook heel interessant kan zijn voor Nederlanders, zowel toeristen als mensen met een tweede huis aan de Costa Blanca. Vooral de flamenco-avonden zijn populair onder toeristen, volgens Jesús Iglesias Noriega, de artistiek directeur van Les Arts, die eveneens een presentatie hield in Amsterdam ‘Ons theater versterkt het kosmopolitische karakter van de stad Valencia en de regio,’ aldus Iglesias.

 

Toetisme Valencia

Francesc Colomer (links) en de directeur van Palau de Les Arts, Jorge Culla, tekenen een samenwerkingsovereenkomst. Foto: Miguel Lorenzo

Valencia is belangrijke gastronomisch bestemming

Valencia presenteert zich ook graag als gastronomische  bestemming. Niet vreemd want dit is de bakermat van de paella. KLIK HIER VOOR HET RECEPT VAN AUTHENTIEKE VALENCIAANSE PAELLA. In de regio vind je maar liefst 22 restaurants met een Michelinster. Benieuwd naar deze restaurants? Je vindt  ze in de Spaanse artikel. Ook het restaurant van het Palau de les Arts, Contrapunto, behoort tot de top en wil vooral lokale producten laten proeven aan de gasten. Chef-kok Pablo Ministro was meegekomen naar Amsterdam en zette de gasten meer dan tien kleine gerechtjes voor, van al i pebre (paling) en gevulde artisjokken tot lokale rijstgerechten en een dessert met horchata, de Valenciaanse dorstlesser op warme dagen. KLIK HIER VOOR HET RECEPT VOOR HORCHATA

Castellón is nog authentiek Spaans

De regio Valencia bestaat uit de provincie Valencia, de provincie Alicante, met de populaire Costa Blanca, en de provincie Castellón. Deze laatste regio is veel minder bekend bij de Nederlanders en Vlamingen, hoewel het een provincie is met veel mogelijkheden. ‘Het is een van de meest bergachtige streken van Spanje en we hebben een prachtige kuststrook. Omdat hier nog relatief weinig toeristen zijn is het authentiek Spaans.’ TDe komende maanden gaan wij deze streek ontdekken. Je leest het binnenkort in ESPANJE! die je hier kunt bestellen. 

 

LEES OOK: TIEN KEER ZIEN EN DOEN IN VALENCIA

LEES OOK: WIE IS DE ARCHITECT CALATRAVA