Restaurant Beulings

Restaurant Beulings in Amsterdam won dit jaar de Nationale Tapascompetitie. Chef Bas Bont maakte The easy peasy, een falafel van verse doperwtjes met augurkjes, zelf ingemaakte jalapeños, komkommer, munt en pistachetahine. Maar Beulings is geen Spaans restaurant. Hoe zit het precies?

Verstopt in een zijstraatje in de Amsterdamse binnenstad vinden wij restaurant Beulings. Open keuken, gezellige en smaakvolle inrichting. Je hebt het gevoel dat je in een huiskamer zit, zo klein en knus is het. Als je binnen stapt zou je niet vermoeden hoe heerlijk hier wordt gekookt. In 2008 openden Bas en Lisja Hu hun restaurant aan de Beulingstraat 9. Negen jaar eerder hadden ze elkaar ontmoet en hun liefde en passie lijken samen te komen in dit restaurant.

Verfijnde pinchos

Bas kookte aanvankelijk vooral Frans en Italiaans, toch haalde een vriend hem over om mee te doen aan de Nationale Tapasdag. Niet zo gek blijkt als we al een uurtje heerlijk zitten te genieten van zijn verfijnde kookkunst. Het menu bestaat namelijk uit allemaal kleine hapjes, Niet echt tapas, meer en soort verfijnde pinchos zoals we die uit Baskenland kennen. Lisja: ‘We serveren een vast menu dat per seizoen wisselt. Dit bestaat uit vijf hartige gangen en kan worden uitgebreid met kaas en dessert. Ik zoek bij elk gerecht een passende wijn.’ Als ze dat vertelt hebben we echter al wel vijf kleine gerechtjes gehad en zullen er nog drie volgen. Bas maakt graag combinaties van bijzondere smaken. Zo kregen wij een heerlijk gerecht van langoustine, pompoen en karnemelkmousse maar ook ravioli gevuld met makreel in een saus van komkommer en gember. Bas werkt graag met producten uit de buurt: planten die je in het wild kunt plukken bijvoorbeeld.

Voortreffelijke Spaanse wijnen

We genieten ook van de voortreffelijke wijnkeuze van Lisja, die met passie vertelt over alle Spaanse wijnen en waarom ze die bij welk gerecht schenkt, zoals een fijne Penedès, een heerlijke albariño en een bijzondere sherry. Het is dus niet alleen lekker, we leren ook nog eens veel over Spaanse wijnen.

Eigenlijk is Beulings een soort table d’hôte. Alle gasten krijgen tegelijkertijd dezelfde gang. Naast ons zit ook een gezellige tafel van tien mensen. Het fijne is dat je geen gedoe hebt met in de kaart kijken en een keuze maken. We laten ons gewoon de hele avond verwennen. En zo nu en dan komt Bas er even bij zitten om te vertellen over zijn passie voor koken. Zijn pièce de résistance volgt aan het eind van de avond, een geweldige cheesecake soufflé. Het is bijna middernacht als we Beulings verlaten. Ruim drie uur lang hebben we heerlijk getafeld.

Winnen

Wil je kans maken op een diner voor twee inclusief Spaans wijnarrangement bij Beulings. Tag dan onder het bericht op Facebook degene met wie jij graag een avond uit wilt en wie weet ben jij de winnaar. Vergeet niet onze Facebookpagina en het bericht ook een like te geven, anders kunnen we geen contact met je opnemen!

Lees alle berichten over:

restaurants
tapas