Heerlijk bladerboek

Het is een heerlijk bladerboek geworden waarin je hapsnap kunt lezen over haar leven dat net als Debbie geen moment saai is. Deels zijn het echte Saraverhalen over relaties met vriendinnen, vader en moeder, haar kinderen en haar ex Alfred van den Heuvel. Maar tegelijkertijd is het ook een kookboek, geeft ze reistips en vertelt ze hoe het is om een B&B in Spanje te runnen. Alles wordt gelardeerd met heel veel foto’s uit haar jeugd en latere leven. Ook nieuwe foto’s van Bart Honingh en Lin Huiberts en de vormgeving van Marc Koppen laten de echte Debbie zien die tv-kijkers kennen uit B&B Vol Liefde: uitbundig en kleurrijk, met overal lijstjes en bloemetjes.

Bewogen familiegeschiedenis

Aangrijpend is het verhaal van haar joodse moeder Eefje, die in 1943 als vierjarig meisje op een onderduikadres terecht kwam. Haar ouders en twee oudste broers werden verraden en overleefden de oorlog niet. Pas toen ze 56 was vond ze haar jongste broer terug die bij een ander gezin terecht was gekomen. Ondanks deze trieste familiegeschiedenis had Debbie een heerlijke jeugd in Amsterdam bij haar moeder die journalist was en gescheiden leefde van haar vader, de schrijver Eelke de Jong. Ook het verhaal over haar vader is bijzonder. Haar Spaanse droom is ook zijn droom. Samen zochten ze altijd naar paleisjes in het buitenland. Hij overleed op zijn 52e toen Debbie 27 jaar oud was. Maar in 2010 kreeg Debbie ineens een briefje van een man die haar oudere broer bleek te zijn, een liefdeskind waar niemand het bestaan had vermoed. Hij was toen zelf 52 en lijkt als twee druppels water op haar vader.

Het roer gaat om

Het tweede hoofdstuk gaat over haar tijd als tv-producent bij Endemol. Na de dood van twee vriendinnen vond ze dat het roer om moest en dat ze haar hart moest volgen. In het derde hoofdstuk vertelt ze in geuren en kleuren hoe haar zoektocht naar een B&B in Spanje verliep. Samen met man Alfred en de kleine Sam (9) en Roos (6) kwam ze uiteindelijk in een prachtige oude boerderij bij Girona terecht met een groot landgoed eromheen. De paardenstal werd een yogaparadijs, in de tuin zette ze zigeunerwagens neer voor de gasten. De kinderen gingen naar een dorpsschool en Debbie bouwde verder aan haar paradijsje terwijl Alfred in Nederland als acteur werkte. Uiteindelijk gingen Alfred en Debbie uit elkaar en vertrokken ook Sam en Roos naar Nederland. Debbie vind een nieuwe uitdaging, ze koopt de boerderij Mas Ferrer, direct naast haar B&B. Dat biedt genoeg afleiding.

Heerlijke recepten van Begoña

Maar toch mist ze een maatje aan haar zijde. Daarom besluit ze mee te doen met B&B Vol Liefde. Het wordt een groot succes. In hoofdstuk 5 vertellen Debbie en Paul over hun liefdesavontuur en in het volgende hoofdstuk geeft Debbie haar levenslessen; de tien geboden van Debbie. Het allerlekkerste deel van het boek vinden wij hoofdstuk 7 waarin haar Baskische kok Begoña Vento maar liefst 15 heerlijke recepten deelt. Van deze salade met zoete aardappel en biet tot fluffy cheesecake met rood fruit. Het boek eindigt met tips om Catalonië te verkennen. Erg leuk is ook de spotifylist die Debbie deelt met haar lezers, met daarin heel veel heerlijke Spaanse en Latijns-Amerikaanse muziek.

 

Mail & win het boek van Debbie

Wij mogen 3 exemplaren van Debbie. Lef, liefde en levenslust in haar Spaanse B&B weggeven onder onze abonnees. Mail  voor 20 juni je naam en adres naar mailespanje@gmail.com. Heb je nog geen abonnement op ESPANJE!? Dan kun je dat hier afsluiten. Je kunt het boek ook kopen in de winkel of hier:

Debbie

27,99

Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis