mark-en-donna-deelnemers-het-spaanse-dorp-polopos

De reality-serie ‘Het Spaanse dorp: Polopos’ was afgelopen zomer een enorme hit op de televisie. In het programma kochten drie stellen en twee gezinnen allemaal voor 1 euro een huis. De huizen waren in slechte staat en aan de deelnemers de taak om ze volledig op te knappen. Maar veel is er niet in Polopos, het dorpje beslaat slechts 27 km² en telt circa 60 inwoners. Het doel was daarom ook het Spaanse dorp Polopos beter op de kaart te zetten. En dat is gelukt!

Hoewel de opnames al lang zijn afgelopen, wonen alle deelnemers nog steeds in het dorp. De één is verder met de verbouwing dan de andere. Naast de intensieve taak om een volledig verblijf uit de grond te stampen en uiteindelijk te verhuren, moesten de deelnemers ook integreren in de Spaanse cultuur. Hierbij hoorde het opbouwen van goede banden met de lokale bewoners. De winnaars Wijnand en Thysa slaagden daar, mede dankzij de door hen georganiseerde kunstroute, het beste in. Zij ontvingen €20.000 waarmee ze hun verbouwing verder konden bekostigen. De jury van het programma, de Polopese dorpsraad en de lokale inwoners brachten allemaal hun stem uit. Maar Mark en Donna wonnen met hun jeugdige enthousiasme en eerlijkheid de harten van de meeste kijkers.

Stay Inn Shape Polopos

Inmiddels heeft ieder team het verblijf zo goed als wel af en wordt het verhuurd aan vakantiegangers. De deelnemers Donna en Mark uit Casa 5 hebben de dierenstal onder hun huis volledig omgebouwd tot een appartement en een zogenoemde Stay Inn Shape-accommodatie opgezet. De sportactiviteiten worden door Mark en Donna zelf begeleid en zijn voor ieder niveau. Yoga op het strand, skiën in de sneeuw, mountainbiken in de bergen… Alles is binnen handbereik in het dorpje Polopos. Daarnaast kun je makkelijk de nabijgelegen steden zoals Málaga en Granada bezoeken.

Speciale ESPANJE! winactie

In samenwerking met Donna en Mark mag ESPANJE! 5 nachten voor 2-6 personen in de Stay Inn Shape van Donna en Mark weggeven. Blader door het laatste nummer van ESPANJE!  en beantwoord de vragen op bladzijde 57. Mail jouw antwoorden naar actie@espanje.nl en wie weet loop jij binnenkort lekker in de Alpujarras. Mocht je de nieuwe ESPANJE! nog niet in huis hebben, dan kan je het losse magazine via deze link bestellen.

Overige informatie

De winnaar wordt via de mail op de hoogte gesteld en kijkt dan samen met Mark en Donna naar geschikte data. Ook plaatsen wij de winnaar op onze website en op Facebook. Meer informatie over de Stay Inn Shape van Mark en Donna vind je hier: www.stayinnshape.nl.

Een rondleiding door Polopos

Lees meer: Deelnemers ‘Het Spaanse dorp: Polopos’ organiseren een kunstroute