mark-en-donna-deelnemers-het-spaanse-dorp-polopos

De reality-serie ‘Het Spaanse dorp: Polopos’, die gewonnen werd door Wijnand en Thysa, was afgelopen zomer een enorme hit op de televisie. In het programma kopen twee stellen en drie gezinnen allemaal voor 1 euro een huis. De huizen zijn vaak in slechte staat en aan de deelnemers de taak om ze volledig op te knappen. Maar veel is er niet in Polopos, het dorpje beslaat slechts 27 km² en telt circa 60 inwoners. De doel van de deelnemers is daarom ook het Spaanse dorp Polopos beter op de kaart te zetten.

Hoewel de opnames al lang zijn afgelopen, wonen alle deelnemers nog steeds in het dorp. De één is verder met de verbouwing dan de andere. Naast de intensieve taak om een volledig verblijf uit de grond te stampen en uiteindelijk te verhuren, moesten de deelnemers ook integreren in de Spaanse cultuur. Hierbij hoort het opbouwen van goede banden met de lokale bewoners. Wie uiteindelijk alle opdrachten het beste had uitgevoerd, ging er vandoor met de winst. De winnaars Wijnand en Thysa ontvingen €20.000 als prijs. Het geld is echter wel bedoeld om de accommodatie verder te ontwikkelen. De lokale bevolking was ook betrokken bij het kiezen van de winnaars. De jury van het programma, de Polopese dorpsraad en de lokale inwoners brachten allemaal hun stem uit.

Stay Inn Shape Polopos

Vijf teams gingen de strijd aan, met elk hun eigen visie op hoe ze het Spaanse dorp Polopos beter op de kaart kunnen zetten. Inmiddels heeft ieder team het verblijf zo goed als wel af en wordt het verhuurd aan vakantiegangers. De deelnemers Donna en Mark uit Casa 5 hebben de dierenstal onder hun huis volledig omgebouwd tot een appartement en een zogenoemde Stay Inn Shape-accommodatie opgezet. De sportactiviteiten worden door Mark en Donna zelf begeleid en zijn voor ieder niveau. Yoga op het strand, skiën in de sneeuw, mountainbiken in de bergen… Alles is binnen handbereik in het dorpje Polopos. Daarnaast kun je makkelijk de nabijgelegen steden zoals Málaga en Granada bezoeken.

Winactie

In samenwerking met Donna en Mark mag ESPANJE! 5 nachten voor 2-6 personen in de Stay Inn Shape van Donna en Mark weggeven. Blader door het laatste nummer van ESPANJE! (nummer 4, jaargang 2019) en beantwoord de vragen op bladzijde 57. Mail jouw antwoorden naar actie@espanje.nl en wie weet loop jij binnenkort lekker in de Alpujarras. Mocht je de nieuwe ESPANJE! nog niet in huis hebben, kan je het losse magazine via deze link bestellen.

DEZE ACTIE IS AFGELOPEN EN DE WINNAARS ZIJN GEKOZEN. MAAR WE HEBBEN VOLOP NIEUWE FANTASTISCHE WINACTIES. KIJK IN DE ESPANJE! DIE NU IN DE WINKEL LIGT OF DIE JE BIJ ONS KUNT BESTELLEN HOE JE EEN VERBLIJF WINT IN EEN VAN DE TWINTIG B&B’S EN APPARTEMENTEN VAN NEDERLANDERS EN VLAMINGEN DOOR HEEL SPANJE. EEN OVERZICHT VAN ALLE DEELNEMENDE ACCOMMODATIES VIND JE HIER

Overige informatie

De winnaar wordt via de mail op de hoogte gesteld en kijkt dan samen met Mark en Donna naar geschikte data. Ook plaatsen wij de winnaar op onze website en op Facebook. Meer informatie over de Stay Inn Shape van Mark en Donna vind je hier: www.stayinnshape.nl.

Een rondleiding door Polopos

Lees meer: Deelnemers ‘Het Spaanse dorp: Polopos’ organiseren een kunstroute