In iedere editie van ESPANJE! vind je winacties waarmee je kans maakt op een reis, een stadstour, kaartjes voor films of theatervoorstellingen of boeken. In editie 2 2023 stond een winactie waarmee je een fietstour door Barcelona en een rondleiding door de Sagrada Familia kon winnen. Bovendien geven we 5 boeken weg over het binnenland van Spanje van Rik Zaal. Hieronder kun je checken of je hebt gewonnen. Maar eerst de antwoorden en wat meer over de prijs.

win tour Barcelona

 

Als je het beste van de Catalaanse hoofdstad wilt ontdekken, kun je het beste een fietstour boeken, met de Barcelona-expert van ESPANJE!, Annebeth Vis van barcelonatips.nl. En de Sagrada Familia leer je pas echt goed kennen als je op stap gaat met Robbert Reurings van Sagradafamiliatours.nl  Wij mochten 2 x 2 tours voor 2 personen weggeven zodat je met hen op pad kunt gaan.

De Sagrada Familia met Robbert

Robbert Reurings werkt als gids in de Sagrada Família en is misschien wel de Nederlander die het allermeest weet van dit gebouw. Tijdens zijn inlooptour vertelt hij je alles over de ideeën van Antoni Gaudí en de unieke architectuur van de basiliek. Niets is toeval in de Sagrada Família. Aan de hand van de uitleg van Robbert komt het gebouw tot leven, val je van de ene verbazing in de andere, leer je te kijken naar Gaudís werk en bezoek je natuurlijk de binnenkant van dit fantastische bouwwerk.

Ontdek de stad op de fiets

Daarvoor of daarna kun je op pad met Annebeth Vis. Zij woont en werkt al meer dan twintig jaar in Barcelona, waar zij onder andere op maat gemaakte fietstours organiseert. Zij kent de stad als geen ander en weet precies waar je moet zijn voor de mooiste binnenplaatsen, de lekkerste tapas, originele streetart en de fijnste buurten. Tijdens een fietstocht vertelt ze je de mooiste verhalen en anekdotes over Barcelona, maar deelt ze ook hoe het is om hier als local te leven. Het startpunt van de fietstour is midden in de gotische buurt. Van tevoren kun je aangeven of je speciale wensen hebt, zodat ze daar rekening mee kan houden. Meer informatie vind je op  www.sagradafamiliatours.nl en www.barcelonatips.nl.

De winnende antwoorden

Je kon een tour winnen door tien vragen te beantwoorden. Benieuwd of je alle vragen goed had? Dit zijn de antwoorden

 

Wat betekent de uitdrukking No me interesa un rábano?

Dat interesseert me geen moer, letterlijk dat interesseert me geen radijs

 

Waarin werden vrouwen Ruidera en haar dochters volgens de legende veranderd?

In meren 

 

Wie is de nieuwe correspondent van RTL in Spanje?

Richard Hogenkamp, hij is trouwens ook de nieuwe correspondent en columnist van ESPANJE!

 

Wat is de hoogste bergtop van Mallorca?

De Puig Major

 

Hoelang werkt Etsuro Sotoo al aan de Sagrada Familia?

Etsuro werkt al 45 jaar aan de Sagrada Familia

 

Met welke roman brak Fernando Aramburu internationaal door?

Met zijn roman ‘Vaderland’ (Patria).

 

Waarmee kleedde Isabella Clara Eugenia de maagd van Montserrat?

Haar trouwjurk

 

Hoe heet het beroemdste gebouw van Gaudí in Cantabrië?

El Capricho

 

Wie was Frederic Mompou?

Een Catalaanse componist

 

Wat vind je het leukste artikel uit deze editie van ESPANJE! en waarom?

Op deze vraag kwam heel verschillende antwoorden uiteraard. De tips voor wandelaars en camperaar op Mallorca scoorden goed. Maar ook het interview van Etsuro Sotoo, de beeldhouwer van de Sagrada Família werd veel genoemd, net als het interview met zonnepaneelondernemer Wouter Draijer, de verhalen over de route van Don Quichot, bijzondere treinstation, de Camino del Norte en het historische verhaal over Isabella Clara Eugenia, de Spaanse landvoogdes van Nederland. Je kunt de editie hier nog bestellen.

En de winnaars zijn…

Uit de vele inzendingen hebben we twee winnaars gekozen, Arthur van Berlo en Mitchel Rietdijk. Van harte gefeliciteerd met deze prijs! Jullie krijgen per mail bericht van ons en kunnen daarna samen met Annebeth en Robbert beschikbare data uitzoeken. De winnaars van Het Binnenland van Spanje zijn Marita Sengers, Jacqueline den Otter, André ter Weijden, Gert Jan den Boer en Jan Steen. De uitgever zal het boek naar jullie opsturen. Heb je niet gewonnen? Dan kun je Het Binnenland van Spanje hier bestellen.

 

Win een camperreis of verblijf in een berghotel

Ook in de editie van ESPANJE die in de zomer van 2023 in de winkel ligt staan weer heerlijke winacties. Je kunt zelfs twee reizen winnen. We mogen een campertour verloten van Orson Rent of een verblijf in het prachtige hotel Bajo El Cejo midden in de Sierra de Espuña in de regio Murcia. ’s Avonds kun je er heerlijk eten en overdag kun je luieren of wandelen in de bergen of een dagje naar Murcia. Neem hier een abonnement op ESPANJE! om mee te kunnen doen of bestel deze editie los.