Dit Catalaanse gerecht lijkt op de beroemde Spaanse paella, maar in plaats van de rijst wordt pasta (‘fideos’) gebruikt. Fideos doen denken aan spaghetti en vermicelli en kun je in elke Spaanse supermarkt kopen. Je kunt fideuà op verschillende manieren bereiden, wij geven je het recept met zeeduivel en garnalen.

Ingrediënten: (4 personen)

  • 300 gr zeeduivel
  • 200 gr garnalen
  • 250 gr tomaten
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 550 ml visbouillon
  • 12 draadjes saffraan
  • 1 tl paprikapoeder
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 ui
  • peterselie
  • 250 gr fideos of spaghetti

Bereiding:

Begin met het snijden van de tomaat en ui in kleine blokjes. Verhit nu in een (paella)pan wat olijfolie en bak de garnalen even aan, haal ze daarna uit de pan en laat ze uitlekken.

Snijd nu de zeeduivel in stukken en bak deze in dezelfde pan aan. Voeg ook de ui en knoflook toe. Als de vis een kleur begint te krijgen voeg je de fijngesneden peterselie en de tomaat toe. Voeg naar smaak zout en peper toe en ook een lepeltje paprikapoeder. Meng dit allemaal goed door elkaar.

Na 5 minuten voeg je de fideos, saffraan en bouillon toe en kook je de fideos gaar. Leg als het gerecht bijna klaar is de garnalen erbovenop. Doe nu het vuur vast uit, maar laat de pan nog even staan.

Als je de fideuà serveert strooi je hier nog een klein beetje peterselie over.

Meer lezen?

bord met patatas bravas aioliAl onze recepten uit de Spaanse keuken

Hier vind je alle recepten uit de Spaanse keuken, alles op één overzichtelijke pagina. Van traditionele gerechten tot aan tapas met een moderne twist. Espanje! publiceert wekelijks nieuwe recepten met Spaanse inslag. Onze recepten zijn makkelijk zelf te bereiden. ¡Suerte!

 

De leukste kookboeken met Spaanse recepten

Gek op de Spaanse keuken en koken? Met onderstaande kookboeken maak je fantastische Spaanse gerechten. Met recepten voor tapas, voorgerechten, hoofdgerechten, desserts en volop inspiratie!

De smaken van Spanje

De smaken van Spanje kookboek Spaanse recepten cover

De smaken van Spanje van Claudia Roden is een prachtig naslagwerk voor iedere (thuis)kok die van de Spaanse keuken houdt. Met achtergrondinformatie, typische gerechten, regionale verschillen en nog veel meer. Dit standaardwerk is niet goedkoop, maar meer dan vijfhonderd pagina's dik en prachtig vormgegeven. Ook een fantastisch kado.
€134,90

Koop bij bol.com

Warme en koude tapas

Cover kookboek Koude en warme tapas Spaanse recepten

Tapas: wie lust ze niet? Als hapje bij de borrel, voor de lunch, het diner of zomaar tussendoor. In het kookboek Warme en koude tapas (Floor van Dinteren) in de serie van Hapiness staan volop recepten voor koude en warme tapas (ook vegetarisch!) die je makkelijk thuis kunt maken. Overigens zijn niet alle hapjes in dit boek ook Spaans van origine.
€12,50

Koop bij bol.com

¡SaborSabor!

Cover kookboek SaborSabor met moderne Spaanse recepten

¡SaborSabor! van Sandra Alvarez is een kookboek waarin de nieuwe Spaanse keuken centraal staat. Als er één land is waar de keuken moderniseert, is het Spanje wel. In dit kookboek vind je moderne varianten van traditionele recepten. De prachtige foto's nodigen direct uit om de keuken in te gaan. Een heerlijk kookboek!
€25

Koop bij bol.com