vrouw-leert-spaans

Spaans is na het Mandarijn (de voertaal in China), de meest gesproken taal ter wereld. Zo’n 400 miljoen mensen hebben Spaans als moedertaal en daarnaast spreken ongeveer 180 miljoen mensen Spaans als tweede taal. In 21 landen over de wereld is Spaans een officiële taal, onder andere in dichtbevolkte landen als Mexico, Colombia en Spanje. Niet gek dus, als werkgevers blij zijn wanneer jij een woordje Spaans kan. Maar ook voor andere gelegenheden kan het handig zijn. Dit zijn de 8 belangrijkste redenen om Spaans te leren.

Lees hier meer artikelen over Spaans leren!

1. Spaans leren is handig voor op reis

Spanje alleen haalt jaarlijks zo’n 80 miljoen buitenlandse toeristen naar binnen. Ook Spaanssprekend Latijns-Amerika ontvangt jaarlijks al gauw zo’n 40 miljoen toeristen. Veruit de grootste ergernis van toeristen op vakantie in Spaanssprekende landen is het gebrekkig Engels van de lokale bewoners. In de supermarkt, bij het hotel of wanneer je de weg zoekt is het wel zo makkelijk als je een klein woordje Spaans spreekt. En de lokale bevolking waardeert dat ook enorm! Een beetje kennis van de taal kan al een grote impact hebben op jouw ervaring. Spaans leren kan je nog wel eens op plekken brengen die alleen de lokale bewoners kennen, en waar de toeristen niks van af weten.

2. Je kan eindelijk meezingen met al die Spaanse hits

Altijd al meegeneuried op hits van Enrique Iglesias, J Balvin, Luis Fonsi, Los del Rio en Jody Bernal op liedjes als Bailando, de Macarena en Que sí, Que no? Dat hoeft niet meer wanneer jij een woordje Spaans leert.

3. Spaanse Netflix series zonder ondertiteling kijken

La Casa de Papel, Narcos of de splinternieuwe serie Hache. Uren aan kijkplezier en hoe fijn zou het zijn als je ook nog eens kan verstaan wat de acteurs zeggen? Daag jezelf uit, en zet de Spaanse ondertiteling aan in plaats van de Nederlandse. Welke woorden kan je al volgen?

 Bekijk hier onze lijst met de leukste Spaanstalige films en series en begin alvast met oefenen!

4. Makkelijker om aan Spaanse activiteiten deel te nemen

Wanneer je een woordje Spaans spreekt, zal het makkelijker zijn om aan Spaanse activiteiten deel te nemen. Er is geen tolk of Google Translate meer nodig wanneer jij de Spaanse taal onder de knie hebt. Niet alleen omdat alles dan veel duidelijker is voor je, maar omdat Spanjaarden je automatisch beter betrekken.

5. Voorbereiding op emigratie

Spanje heeft Italië verslagen en is recentelijk uitgeroepen tot het gezondste land ter wereld. Dat blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse persbureau Bloomberg. Bij het onderzoek werd onder andere gekeken naar het tabaksgebruik, obesitas, schoon water, mentale en fysieke gezondheid en de levensverwachting van de Spanjaarden. Verwacht wordt dat Spanje rond 2040 zelfs Japan van de troon gaat stoten op gebied van levensverwachting. Alle reden dus om ons koude kikkerland te verlaten (dat overigens op de 15de plaats staat als meest gezonde land ter wereld in 2019) en te emigreren naar Spanje.

Lees hier meer over emigreren naar Spanje!

6. Spaans leren is goed voor de hersenen

Uit een ander onderzoek blijkt dat het leren van een tweede taal goed voor hersenen is. Dit heeft extra veel voordelen voor mensen met Alzheimer of bij de preventie van deze ziekte. Ook mensen met dementie ervaren positieve effecten van het leren van een tweede taal. Tijdens het leren van een tweede taal worden de hippocampus en delen van de hersenschors actief gebruikt. Bij mensen met Alzheimer zijn deze delen van de hersenen juist aangetast. Je geheugen, mentale vermogen, creativiteit en cognitieve vaardigheden profiteren er allemaal van.

7. Meer kans op een leuke internationale baan

Spaans als een tweede taal staat goed op je CV! Meerdere talen spreekt zegt iets positiefs over jouw kwaliteiten en helpt je vooruit op de arbeidsmarkt. Wanneer jij de Spaanse taal goed onder de knie hebt, helpt dit jouw bedrijf om contacten te leggen en/of te onderhouden in Spanje en Latijns-Amerika. Ook wanneer jouw werkgever een product wil introduceren in een Spaanstalig land, is dat natuurlijk het handigst in het Spaans. Met Engels kun je je tegenwoordig nog nauwelijks onderscheiden, maar met kennis van de Spaanse taal heb je vaak een streepje voor.

8. Brug naar vele andere talen

Vergeleken met vele andere talen, is Spaans relatief makkelijk om op te pakken. Wanneer je Spaans een beetje onder de knie hebt, wordt het leren van andere talen je nóg makkelijker gemaakt. De oorsprong van de Spaanse taal leidt terug naar het Latijn. Ook de voorganger van de Franse taal, het Portugees en het Italiaans, waardoor het leren van deze talen voor jou veel makkelijker wordt dan voor iemand die geen Spaans spreekt.

Begin alvast met je Spaans te oefenen met deze teksten op onze website!

banner abonnement espanje