Spanje is met zijn geweldige klimaat het ideale land voor een marathon in de winter en het voor- en najaar… De stranden, de bergen en de steden. Een compleet nieuwe ervaring, en er is genoeg keuze. Wij zetten onze favorieten op een rij.

1. Mitja Marató de Barcelona – 19 februari 2023

Omgeving Marathon Barcelona

Deze marathon gaat dwars door het prachtige centrum van Barcelona en staat bekend om zijn internationale deelnemers. De Mitja is één van de befaamdste marathons van heel Spanje en als hardloopliefhebber is een deelname aan dit evenement in Barcelona dan ook dé ultieme ervaring.

2. Zurich Maratón Sevilla – 19 februari 2023

Torre del Oro Sevilla

Het parcours van de Zurich Maratón Sevilla loopt niet alleen langs de bekendste en oudste monumenten van de stad maar gaat ook door de mooiste omliggende pittoreske dorpjes.

3. Transgrancanaria – 22 t/m 26 februari 2023

Gran Canaria omgeving

De hoogteverschillen en de ruige natuur maken deze route een echte uitdaging waarvoor voldoende hardloopervaring van de deelnemers is vereist. Maar de route is het meer dan waard. Deze marathon geeft je namelijk de mogelijkheid om te genieten van de prachtige weidse uitzichten die het eiland te bieden heeft. Voor meer informatie kun je op de website van Transgrancanaria kijken.

4. Zurich Marató de Barcelona – 19 maart 2023

Arc de Triomf in Barcelona

Deze marathon wordt al sinds 1977 georganiseerd en is hierdoor een echte klassieker. Het vlakke en snelle circuit maakt deze race uitermate geschikt voor beginners en het aanmoedigende publiek in elke straat zorgt voor genoeg motivatie. Meer informatie vind je op de website van Zurich marató Barcelona. 

5. El MANN-FILTER XIV Maratón ‘Ciudad de Zaragoza’ -16 april 2023

Omgeving Zaragoza Espanje

Deze goed georganiseerde marathon laat je kennis maken met alle toeristische bezienswaardigheden in Zaragoza en met de keus tussen een parcours van 10 of 42 kilometer kun je het jezelf zo uitdagend maken als je zelf wilt. Kijk op de website voor meer informatie.

6. Rock ’n’ Roll Madrid Marathon – 23 april 2023

Marathon Rock and Roll Madrid

De Rock ‘n’ Roll Madrid Marathon behoort met zijn ruim 10.000 deelnemers tot één van de grootste marathons van Europa. Het feit dat deze marathon in Madrid de IAAF Gold Label status heeft, geeft aan dat het één van de meest toonaangevende marathons is van de hele wereld. Niet te missen dus!

7. Vitoria-Gasteiz Maratón Martín Fiz – mei 2023

Omgeving Gasteiz

Deze marathon is met zijn parcours van 42, 21 of 10 kilometer geschikt voor zowel beginnende als ervaren renners. De route van de marathon loopt niet alleen langs de prachtigste gebouwen van deze regionale hoofdstad maar ook door vele groene stadsparken wat deze marathon maakt tot een perfecte mix van stad en natuur. Voor elk wat wils!

8. Maratón Alpino Madrileño – Juni 2023

Natuur Maratón-Alpino-Madrileño

Deze marathon loopt dwars door de Guadarrama bergketen en is met zijn grote hoogte verschillen alleen de echte ‘diehards’ aan te raden. De combinatie van een zomerse juni zon en de besneeuwde bergtoppen van het natuurpark geeft je het ultieme wintersportgevoel.  Voor meer informatie kun je een kijkje op de website nemen.

9. Zafiro Palma Marathon – 9 oktober 2022

Kathedraal Palma de Mallorca

Wil jij aan een herfstdipje ontkomen? Doe dan mee aan de Zafiro Palma Marathon. Een gemiddelde temperatuur van 20 graden in oktober op Mallorca en een route langs de Palma promenade maakt deze race perfect voor iemand die zolang mogelijk van de zomer wil genieten.

10. Marathón Valencia – 4 december 2022

Marathon in Valencia

Deze marathon staat bekend om zijn vlakke parcours en wordt gehouden in december waardoor je onder fijne weersomstandigheden kunt genieten van de gezellige kerstsfeer in de stad. Je kunt deze marathon goed combineren met andere sportieve uitstapjes in de provincie Valencia.

 

Lees ook: Prachtig wandelen in Catalonië: Camino de Ronda

Lees ook: Natasja tipt: wandelen langs 8 dorpen 

Dit artikel is geschreven door de Meggi Deltrap en de redactie van ESPANJE!

Wil je meer leuke SPANJE-tips, klik dan hier.