Spanje is het ideale land voor eindeloze roadtrips. Van hotel naar hotel, of van camping naar camping. Met je eigen auto, een auto huren in Spanje of camper of caravan. Uren rijden langs idyllische bergdorpen, ongerepte stranden, eeuwenoude steden, eindeloze vlaktes en dichte bossen. Op veel plekken kun je alleen komen als je een auto hebt. Zoals deze zeven highlights die je niet mag missen.

 

1. Albarracín, Teruel, Aragón

Albarracín in Teruel is een van de mooiste dorpen van Spanje. De oude dorpskern vol Moorse, romaanse en gotische resten en monumenten bevindt zich op ruim 1182 meter hoogte en staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De prachtige omgeving, dikwijls besneeuwde bergtoppen en fantastische ligging van dit dorp, maken een bezoek nóg magischer.

 

2. San Juan de Gaztelugatxe, Biskaje, Baskenland

San Juan de Gaztelugatxe, gelegen in de gemeente Bermeo

Dit rotskasteel, beter bekend als Dragonstone voor fans van Game of Thrones, ligt op ongeveer 35 kilometer van Bilbao op een schiereiland in zee. De klim naar het kasteel is een ervaring op zich. Trek stevige wandelschoenen aan!

3. Vuurtoren van Cabo de Gata, Almería, Andalusië

voortoren in natuurpark Cabo de Gata in Spanje

De vuurtoren van Cabo de Gata is één van de bekendste, en meest bijzondere plekken van het gelijknamige natuurpark in Almería. Eén van de weinige plekken langs de Middellandse Zee waar je nog kunt genieten van leegte en kilometers ongerepte kust. Een magische plek!

4. Las Médulas, Castilië-Léon

Unesco las médulas

Las Médulas in de regio Castilië-Léon zijn een uiterst opmerkelijk natuurverschijnsel, gevormd als gevolg van exploitatie goudmijnen ten tijde van de Romeinen. Die zorgden ervoor dat miljoenen kubieke meters aarde werden verwijderd door het wassen van goud en zo heeft zich dit spectaculaire landschap  kunnen vormen. Meer informatie voor een roatrip door deze regio vind  je in ESPANJE! 4 2018 die online gemakkelijk kunt bestellen.

5. Klooster van Sant Pere de Rodes, Catalonië

weg naar klooster sant pere de Rodes in Catalonië

Dit tiende-eeuwse, romaanse benedictijnenklooster In Catalonië kijkt neer op glooiende, groene heuvels en de Middellandse Zee. Je komt er door vanaf El Port de la Selva de aangegeven slingerweg te volgen. Het klooster ligt op ruim vijfhonderd meter hoogte. Twee vierkante torens flankeren het bouwwerk: de klokkentoren en een verdedigingstoren. Volgens de overlevering werd het klooster gebouwd op het hoofd en een arm van de Heilige Petrus.

6. Romeine ruïnes van Baelo Claudia, Cádiz, Andalusië

De romeinse ruïnes van Baelo Claudio in de provincie Cádiz in Spanje

De goed bewaarde ruïnes van de vroegere Romeinse stad Baelo Claudia liggen op 22 kilometer van de surfplaats Tarifa in de provincie Cádiz. Onder meer de resten van de verdedigingsmuur, het oude forum, diverse tempels, de badhuizen, een theater en een aquaduct zijn hier te bezichtigen.

7. Hervás, Cáceres, Extremadura

Huizen in Hervás dorp in Spanje

Het dorp Hervás in de provincie Cáceres beschikt over een van de best bewaarde oude joodse dorpskernen van het land. Een wandeling door deze historische kern van karakteristieke huizen gebouwd met baksteen, kastanjehout en leem, is als een reis in de tijd. In nummer ESPANJE! 1 2020 lees je meer over de roadtrip die we maakten door Extremadura.

Ter plekke een auto huren? Met Easyterra kun je heel makkelijk het aanbod en de prijzen van verschillende autoverhuurbedrijven met elkaar vergelijken.