festival primavera barcelonaGek op festivals én op Spanje? Waarom zou je de twee deze zomer dan niet combineren? Er valt namelijk genoeg leuks te beleven in het hele land: van techno tot pop en van Barcelona tot Bilbao. Deze Spaanse festivals, gesorteerd op stad, worden getipt door de redactie van ESPANJE! Fijne bijkomstigheid: de kans dat je die oncharmante regenponcho aan moet trekken is een stuk kleiner dan in Nederland. 

Barcelona

Primavera Sound (30 mei-3 juni)
Rock, pop, indie en techno: Primavera Sound heeft voor ieder wat wils. Denk aan Arctic Monkeys, Björk, Dekmantel Soundsystem en Lykke Li. Het festival wordt gehouden op het festivalterrein Parc del Forum, aan het strand.

Sonar (14-16 juni)
Alweer de 25ste editie van dit elektronische muziekfestival op verschillende locaties in de stad. Optredende artiesten zijn onder andere 2manydjs, Gorillaz, LCD Soundsystem, Bonobo en Ben Klock.

Cruilla (13-14 juli)
Onder meer Macklemore, Jack Johnson, Calle 13 zullen te horen zijn op festivalterrein Parc del Forum.

Madrid

Download (28-30 juni)
Zware rock en heavy metal: onder andere Marilyn Manson, Guns ‘n Roses, Ozzy Osbourne staan op het podium.

MAD Cool (12-14 juli)
Liefhebbers van pop, rock en indie kunnen hun hart ophalen tijdens MAD Cool, vlakbij Parc Felipe VI. Optreden zijn van o.a. Arctic Monkeys, Ben Howard, Depeche Mode en Pearl Jam.

Bilbao

BBK Live (12-14 juli)
Met optredens van onder andere Florence + the Machine, Alt J, Gorillaz en The Chemical Brothers. Tip: op 3 kilometer van het festivalterrein is een grote camping.

Benicàssim (Castellón)

FIB: Festival Internacional de Benicàssim (19-22 juli)
Het eerste FIB werd gehouden in 1995 en inmiddels is het festival een klassieker. Onder meer The Killers, Pet Shop Boys, Liam Gallagher treden dit jaar op, maar er is ook theater en film.

Murcia

Warm Up (4-5 mei)
De opening van het Spaanse festivalseizoen, dit jaar met onder andere Kasabian, Alt J en Dorian.

Burriana

Arenal Sound (31 juli-5 augustus)
Bijna een week lang en als een van de weinige festivals in Spanje mét camping op het terrein. De line up bestaat uit onder meer Crystal Fighters, Steve Aoki en Bad Bunny.

Torre del Mar (Malaga)

Weekend Beach (4-7 juli)
Het festival (mét camping) viert dit jaar haar lustrum en doet dat met onder andere La Pegatina, David Guetta, Wyclef Jean en Ben Klock.