Beeld uit Netflix serie Valeria Liefhebbers van de Amerikaanse successerie Sex and the city hebben vanaf vandaag, 8 mei 2020, een Spaanse variant: Valeria is vanaf nu te zien op Netflix. De komedieserie gaat over een schrijfster met een writers’ block en relatiecrisis, die steun vindt bij haar drie vriendinnen.

De leukste Spaanstalige films en series op Netflix

De serie is gebaseerd op de boeken van Elísabet Benavent en speelt zich af in de Spaanse hoofdstad Madrid. Volgens kritieken die wij lazen in de Spaanse pers gaat het om een vermakelijke serie, soms een beetje flauw, maar waarin Madrid de grote ster is.

‘De hitte van de hoofdstad in de zomer, het nachtleven van Malasaña, de drukte van Gran Vía, het bruisende Chueca, de moeilijkheid om een flat te vinden, de drukte van het openbaar vervoer, de gecompliceerde vooruitzichten op een baan: Valeria weet de essentie van Madrid perfect neer te zetten en geeft de personages vorm’, aldus deze recensie. We krijgen de Spaanse hoofdstad en het leven van die stad te zien door de ogen van de vier amigas met alle goede en slechte dingen die de stad te bieden heeft’. Dat moeten we zien natuurlijk!

Dit is de trailer van Valeria:

Spannende nieuwe Netflixserie White Lines speelt zich af op Ibiza