De gemeente met de meeste kust op party-eiland Ibiza, San José, is klaar met de talloze feestjes die plaatsvinden in de populaire beachclubs langs het strand.

In totaal 16 clubs zouden te horen hebben gekregen dat zij als restaurant geen DJ-sessies mogen houden. Tot op heden werden dit soort aanvullende activiteiten gedoogd. Deze week beslist de gemeenteraad bovendien of er gedurende een jaar geen vergunningen meer zullen worden afgegeven voor het organiseren van muziekevenementen in de buitenlucht.

Club van Wes en Yo

Het is niet bekend wélke clubs bericht hebben gekregen, maar in San José bevinden zich enkele van de meest beroemde beachclubs op deze aardbol. Ook restaurant XaXa van Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau is hier gevestigd. Andere populaire restaurants zijn Blue Marlin, Bora Bora en Cala Bassa Beach Club.

De gemeente is van mening dat de DJ-sessies die worden georganiseerd in restaurants, hotels en beach clubs zorgen voor teveel overlast langs de stranden, niet alleen vanwege de harde muziek, maar ook vanwege het feit dat deze feestjes grote aantallen mensen trekken.

Eerder namen de gemeenten San Antonio, Sant Joan en Santa Eulalia ook al soortgelijke maatregelen.

Bron: El Mundo.

Meer lezen?

Onze Top 10 Stranden Ibiza en Formentera

Ga je deze zomer naar Ibiza? ESPANJE! zocht de leukste strandjes voor je uit. Op het eiland zelf en op buureiland Ibiza waar je met de boot makkelijk naartoe kunt.

 

 

fomentera
Ultiem relaxen op Ibiza en Formentera

Weg van het massatoerisme, clubs en dj’s, lounge je op Ibiza tussen moestuinen en olijfgaarden. In bloemenweiden komt je bohemienkant naar boven, in stille baaitjes wordt je innerlijke monnik wakker. Neem de boot naar Formentera en je komt helemaal niet meer uit je zen-modus. Met de leukste strand- en restauranttips!

 

Ibiza: Trikini en werelderfgoed

Alsof ze genoeg hebben van de mondiale jetset, overrijpe hippies en notoire nachtbrakers. Ibiza poetst zijn culturele erfgoed op. Met succes, want de UNESCO verleende het eiland al tweemaal de gunst van een felbegeerde plaats op de Werelderfgoedlijst. Voor de toeristenaantallen heeft het die lijst niet nodig, zou je denken. Ibiza heeft andere ambities.

 

 

Lees alle berichten over:

Ibiza