Wat zijn de grootste Spaanstalige hits van 2021? De muzieksite los40 zette ze op een rijtje, zowel Spaanse als latin. Niet alleen de nummer 1 hits, maar vooral heerlijk in het gehoor liggende dansnummers. ¡A bailar! 

Maluma y Ziggy Marley – Tonika

De Colombiaanse zanger Maluma samen met  Ziggy Marley, de zoon van reggaelegende Bob Marley. Suena la música y sentimos la química, o lala!

Karol G – Location feat. Anuel AA y J Balvin

Weer zo’n hit uit Colombia. Grammy-winnaar Karol G haalde in 2021 de Nederlandse hitlijsten met Don’t be shy, een samenwerking met dj Tiësto. Maar geef ons toch maar het Spaanstalige Location, opgenomen met haar ex Anuel AA en J Balvin, in 2021 een grote hit in Spanje en Colombia.

Ana Mena – A un paso de la luna met Rocco Hunt

Ok, deze song van de Spaanse actrice en zangeres Ana Mena werd al in 2020 uitgebracht  maar werd in 2021 verkozen tot beste videoclip tijdens de uitreiking van de Premios Odeón. Het was een nummer-1 hit in Italië en kwam ook in Spanje in de top-5. Alleen al vanwege de heerlijke beelden gefilmd op Ibiza staat deze hit garant voor een heerlijk zomergevoel.

Sebastian Yatra – Adiós

Sebastian Yatra tapt met deze gevoelige liefdesballade en video in zwartwit uit een heel ander vaatje. De mooie beelden zijn geschoten in Georgia in de VS.

 

C. Tangana – Tú me dejaste de querer con La Húngara y Niño de Elche

Met een eigen geschreven song waarin hij flamenco mixt met bachata bestormde de Madrileense rapper en zanger C. Tangana in 2021 de Spaanse hitlijsten. Op de dag van de release werd deze hit maar liefst 1.631.995  beluisterd op Spotify. Niet voor niets werd hij door Forbes eenvan de meest invloedrijke artiesten van Spanje genoemd. Tu me dejaste querer, een mooie samenwerking met La Húngara en Niño de Elche, is een van de vele hits van deze artiest die in 2021 maar liefst zes keer werd genomineerd voor een Grammy Award.

 

Camilo – Ropa Cara

Dit was een van dé grote hits in de Spaanstalige wereld in 2021 die vooral in Argentinië wekenlang in de hitlijsten stond. Vooral het eind is heerlijk als de gitaar Buena Vista Social Club in herinnering roept.

 

Anuell AA & Ozuna – Antes

Begin 2021 brachten de Puertoricaanse rapper Anuel AA en zanger Ozuna een gezamenlijk album uit onder de weinig bescheiden titel  Los dioses. Antes werd een grote hit in 9 Latijns-Amerikaanse landen, Spanje en de VS.

 

Danna Paola – Calla Tú

De Mexicaanse Danna Paola timmert niet alleen als zangeres maar ook als actrice aan de weg. Ze begon op haar vierde al met acteren in de Mexicaanse versie van Sesamstraat. Vanaf 2018 speelt ze  in de Netflixserie Elite. Met Calla Tú scoorde ze een nummer 1 hit in Mexico.

 

Nathy Peluso – Delito

Deze Argentijnse emigreerde op haar negende naar Spanje. Ze begon haar muzikalen carrière door in o.a. Torrevieja op te treden voor toeristen. Met Delito haalde ze twee keer platina en het album Calambre waarvan de single komt scoorde ook hoge ogen in Spanje.

Rauw Alejandro – Todo de ti

Op 20 mei 2021 lanceerde de Puertoricaanse Rauw Alejandro zijn hitsingle Todo de ti. In Nederland stond de plaat vijf weken in de tipparade maar in o.a. Spanje, Colombia, Mexico, Costa Rica en Argentinië werd het een nummer 1 hit.

Lola Índigo – La niña de la escuela con TINI y Belinda

Deze in Madrid geboren zangeres uit Granada brak in 2018 door met de hit Ya no quiero ná en bracht in 2021 dit nummer uit waarin ze in een heerlijk reggaetonritme pesten op school aan de kaak stelt.