Via streamingdienst CineMember kun je een groot aantal Spaanse topfilms gewoon thuis kijken. Recente films als Dolor y Gloria en Todos lo Saben uit Spanje, maar ook bijzondere Oscarwinnaars en -kandidaten uit Latijns-Amerika, zoals de Colombiaanse film Pájaros de verano. CineMember biedt toegang tot ruim 950 veelal prijswinnende kwaliteitsfilms, waaronder ruim 80 Spaanstalige films die na  aanmelding onbeperkt kunt kijken. Op je smartphone, tablet, computer óf je televisie d.m.v. Chromecast, Airplay (Apple TV) of een van de vele Smart TV-apps. Je kan zowel in Nederland als in België kijken. De ideale manier om je Spaans een beetje op te frissen. De proefperiode van twee weken is trouwens helemaal gratis. Daarna kun je opzeggen of je abonnement voortzetten voor €9,99 per maand.  Klik hier om een gratis proefabonnement af te sluiten van twee weken.

 

Todos lo Saben (Spanje)

Wanneer een huwelijksfeest ruw verstoord wordt door de verdwijning van Laura’s (Penélope Cruz) dochter, staat het leven van Laura en haar Spaanse familie op z’n kop. In hun zoektocht naar antwoorden komen lang verborgen familiegeheimen boven drijven.

 

Dolor y Gloria (Spanje)

Almodóvar, Antonio Banderas en Penélope Cruz: allemaal ingrediënten die garant staan voor dit meesterwerk. Dolor y Gloria is een weemoedig zelfportret waarin Almodóvar al zijn geliefde thema’s samenbrengt.

 

Advertentie

Una Mujer Fantástica (Chili)

IJzersterk drama van Sebastián Lelio over de transseksuele Marina die na het overlijden van haar twintig jaar oudere vriend Orlando volledig wordt buitengesloten door zijn familie. Marina laat zich echter niet zomaar buiten spel zetten. Bekroond met een Oscar voor Beste Internationale Film.

Binnenkort gaat Madres paralelas van Pedro Almodóvar in première. De dag ervoor vieren we de lancering samen met de abonnees van ESPANJE! in Tuschinski met lekkere Spaanse muziek, een drankje en een goedgevulde Spaanse goodiebag. Je kunt je hier aanmelden voor een abonnement. Hou ook onze website in de gaten voor de data.

Summer 1993 (Spanje)

Na het overlijden van haar ouders verhuist de zesjarige Frida naar haar oom en tante op het platteland. Frida wil echter het liefst weer naar de stad en bedenkt manieren om terug te keren. Een hartverwarmende biopic van de talentvolle en prijswinnende regisseur Carla Simón.

 

La Chana (Spanje)

Veelvuldig bekroonde documentaire over La Chana, een legendarische flamenco-danseres die op het toppunt van haar roem plots uit de schijnwerpers verdween.

 

La Isla Mínima (Spanje)

Spanje, 1980. Twee tienerzussen verdwijnen onder verdachte omstandigheden in een verlaten dorp. Twee politieagenten die elkaars tegenpolen zijn, stuiten op twee lijken en moeten de moordenaar onder ogen komen die al jaren het dorp in de ban houdt. Niets is wat het lijkt in La Isla Mínima.

https://www.y

Relatos Salvajes / Wild Tales (Argentinië)

In zes episodes onderzoekt regisseur Damián Szifron de woedeuitbarsting. Elk verhaal begint met een piepklein lontje dat zorgt voor heerlijk catastrofaal, figuurlijk vuurwerk. Wild Tales is een explosie van briljante vondsten, scherpe dialogen en dito cinema. Een must.

 

Advertentie

Pájaros de Verano (Colombia)

Volstrekt uniek Colombiaans drama, dat als een echte parabel op zoek gaat naar de oorsprong van de drugsmaffia in het land. Wat een onschuldige en lucratieve bijhandel leek, bleek al snel uit te groeien tot een bloeddorstig monster dat ook de lokale culturen zou wegvagen. Pájaros de Verano stond op de shortlist van de Oscars.

 

 

Que Dios Nos Perdone (Spanje)

In een bloedheet Madrid is een seriemoordenaar aan de slag. Hij heeft het gemunt op oudere vrouwen. Twee politiemannen onderzoeken de zaak, maar blijken altijd net een stapje te traag om hem te kunnen vatten. Ze hebben dan ook af te rekenen met hun eigen demonen.

 

Temblores (Guatemala)

De 40-jarige Pablo woont samen met zijn vrouw en twee kinderen in Guatemala. Het gezin is strenggelovig en maakt deel uit van de evangelische kerk. Tijdens zijn huwelijk valt Pablo als een blok voor een man genaamd Francisco. Zijn gezin en de kerk beslissen daarop om hem te genezen en te bekeren.

 

Twee weken op proef en daarna makkelijk opzegbaar