Heb jij binnenkort een huis- of tuinfeest op de planning staan en ben je dol op Spanje? Dan is een party in Spaanse sferen echt wat voor jou. Hoe? Met onderstaande tips wordt jouw fiesta gegarandeerd een succes.

1. Música

spaanse muziek

Met Spaanstalige muziek kom je natuurlijk al een heel eind. Ga voor Spaanse gitaarmuziek of check bijvoorbeeld onze Top 10 Spaanse zomerhits uit de oude doos: wedden dat iedereen meezingt als deze klassiekers wordt ingezet!?

2. ¡Salud!

kan sangria glas sangria

Zorg voor typische Spaanse (mix)drankjes. Sangria, cava, tinto de verano, agua de Valencia, clara… Weer eens wat anders dan een glas rosé of een gewoon blikje bier. Inspiratie vind je hier.

3. Paella

paella party

Advertentie

Met paella is het eigenlijk altijd feest, want dit typische Spaanse gerecht is bij uitstek geschikt om samen met familie of vrienden te eten. Perfect als hoofdmaaltijd dus. Geen zin om zelf te kokkerellen? Neem Paellaparty.nl in de arm. Zij bereiden ter plekke bij jou in de tuin de lekkerste paella, dus je hebt er zelf geen omkijken naar (zelfs de vieze afwas nemen ze na afloop weer mee: wel zo makkelijk!)

4. Tapas

tapas paella party

Borrelhapjes vervang je op een Spaans feest natuurlijk door tapas. Hamkroketjes, olijven, stukje Manchegokaas of gazpachosoep verdeeld over kleine glaasjes doen het altijd goed. Paellaparty serveert op verzoek ook rijkgevulde tapasplanken.

5. Geel-rode decoratie

Slingers, ballonnen, kaarsen en tafelkleden: met geel en rood (de kleuren van de Spaanse vlag) breng je jouw huis of tuin in no-time in Spaanse sfeer. Of zorg voor Spaanse vlaggetjes. Ook leuk: rood met witte stippen, helemaal in flamenco-sferen.

6. Spaans dessert

churros

Sluit de maaltijd af met churros con chocolate, een échte Spaanse lekkernij om je vingers bij af te likken. Ook bij de aanwezige kinderen gooi je hiermee gegarandeerd hoge ogen. Andere mogelijkheden: flan, crema catalana of arroz con leche.

7. Dresscode

ibiza dresscode

Nóg Spaanser wordt het als alle gasten zich ook Spaans kleden. Denk aan flamencokleding, rode bloemen in het haar of Ibiza-stijl (wit of juist kleurig en hippie).

8. Géén Hollands kringetje

feestje

Schuif de bank aan de kant en berg de stoelen op, want op een Spaans feest zit je natuurlijk niet in een kringetje. Zet in plaats daarvan een paar statafels neer en laat je gasten lekker rondlopen of dansen.

Advertentie

9. ¡A bailar!

dansen rode roze gele jurk flamenco

Als aanvulling op tip 8. Waag je je aan de flamenco of houd je het liever bij die gouden oude Macarena? Wat je voorkeur ook heeft: als de voetjes van de vloer gaan, is je Spaanse fiesta compleet!