Flamencozangeres  en ESPANJE-columnist Luna Zegers gaat op tournee door Nederland. Van 9 t/m 10 december is haar voorstelling Entre Dos Mundos te zien in zeven verschillende theaters in het hele land. In deze muziektheatervoorstelling vertelt de zangeres en componiste over thema’s die haar aan het hart gaan: identiteit, verlangen, levenslust, liefde en verlies.
Met haar zelfgeschreven teksten en muziek schept Luna Zegers een wereld waarin ze alle bagage die ze onderweg heeft verzameld, samenbrengt. Ze koppelt de vurige flamenco-ritmes aan haar jazz-zang achtergrond en creëert zo een uniek geluid. Luna verweeft in Entre Dos Mundos haar liederen met persoonlijke verhalen waarmee ze haar publiek een intieme kijk in haar leven geeft.

Familieverhaal

Luna Zegers Achter Luna’s liefde voor de Spaanse flamenco gaat een hartverscheurend verhaal schuil. Opgegroeid in een liefdevol Brabants gezin verliest ze als jonge vrouw in korte tijd haar vader, zus en moeder. Pas als ze tijdens een verblijf in India kennismaakt met flamenco, vindt ze hierin de ultieme uitingsvorm voor haar grote verdriet. Haar geschiedenis vormt de rode draad voor haar composities en resulteerde eveneens in haar boek Solo. Solo is zowel een familiekroniek als een reisverhaal en vormt de kern van Entre Dos Mundos.

Lovende recensies

Luna Zegers studeerde in 2015 als eerste (en nog steeds enige) niet-Spaanse af in flamenco-zang aan het prestigieuze conservatorium ESMUC in Barcelona; een absoluut unicum. In 2010 sloot ze cum laude haar zangopleiding af aan het Conservatorium van Amsterdam. De Nederlandse pers reageerde lovend op haart album Entre dos mundos. Trouw schreef ‘De vurige Spaanse flamenco-muziek in combinatie met Luna’s overweldigende zang biedt een voorstelling die bijzonder is in zijn soort.’  Luna wordt begeleid door Vicente Santiago op flamencogitaar en Javier Infestas op percussie.
Kaartjes kun je bestellen via de website van Luna Zegers.