Meesterkok Rodrigo de la Calle gaf in een eerdere editie van ESPANJE! een aantal recepten prijs. Onze favoriet was deze heerlijke verse mozzarella met salmorejo (koude soep), olijven en basilicum. Makkelijk te maken en o zo lekker!!

Ingrediënten voor vier personen

4 bollen verse mozzarella

2 zeer rijpe tomaten

30 g oud brood

0,3 dl olijfolie

Zout

Pijnboompitten

Gemengde olijven

Basilicum (Dark Opal)

Croutons

Balsamicoazijn

Voor de basilicumolie:

Basilicum

0,2 dl olijfolie

Bereiding & serveren

Mix voor de salmorejo de tomaten en brood met behulp van een staafmixer en laat twee uur staan. Voeg een snufje zout en olijfolie toe. Breng voor de basilicumolie een pan met water aan de kook, voeg de basilicumblaadjes toe en laat 10 minuten koken. Laat afkoelen en meng met de olie. Plaats een bol (uitgelekte) mozzarella op een bord, giet er een “inke scheut salmorejo over en voeg pijnboompitten, croutons, paarse basilicum en gehakte olijven toe. Besprenkel met een paar druppels balsamicoazijn en basilicumolie. Meer originele en traditionele zomerse Spaanse recepten, zoals hamkroketjes en papas arrugadas vind je op de ESPANJE!-receptenpagina.

Lees alle berichten over:

basilicum
mozzarella
recept
salmorejo