Wie aan de Spaanse keuken denkt, komt al snel uit op serranoham en chorizo. Toch biedt de Spaanse keuken genoeg opties om vegetarisch te eten en met name in de steden is het aantal ‘veggies’ groeiende. Dat is fijn, want dat betekent dat er ook steeds meer vegetarische restaurants hun deuren openen. Van Barcelona tot San Sebastián en van Granada tot Madrid: dit zijn 10 van de beste vega’s van Spanje. 

1. Rasoterra

Een fijne, informele bistrot in de gotische wijk in Barcelona met op de kaart zowel vegetarische als veganistische en gluten-vrije opties. Mét middagmenu voor een fijne prijs.

Carrer del Palau, 5, 08002 Barcelona | website

2. Pizzi&Dixie

100% vegetarisch en biologisch. Botanique is gevestigd op de tweede verdieping van de gezellige Mercado de Antón Martín in Madrid. Met raw food en glutenvrije opties.

C/ San Vicente Ferrer, 16. 28004 Madrid | website

3. Copenhagen

Inmiddels een klassieker. Na de eerste vestiging in Valencia, volgden er meer in andere steden van het land. Modern en Scandinavisch, mét middagmenu (€12) en veganistische opties. Vanwege het succes werden intussen ook de  vega’s Malmö en Oslo in Valencia geopend.

C/ Literato Azorín 8, 46006 Valencia | website

4. Hicuri

Hicuri Art Vegan heeft een hippie-achtige uitstraling bevindt zich in Granada, de stad die wordt beschouwd als meest vega-friendly van heel Spanje. Optie voor een middagmenu en tevens veganistische gerechten op de kaart.

Plaza de los Girones, 4, 18009 Granada | website

5. Landare

vegetarisch restaurant landare

In de culinaire stad San Sebastián zit het traditioneel ogende restaurant Landare, dat geen menukaart gebruikt, maar iedere dag een ander, verrassend menu biedt, met keuze uit 4 of 5 gerechten per gang.

Trueba Kalea, 4, 20001 Donostia, Gipuzkoa | website

6. Baobab

Baobab in Zaragoza is een origineel restaurant met een uitstekende vegetarische keuken met gluten-vrije opties. Prima prijs-kwaliteitverhouding.

Calle del Arzobispo Apaolaza, 10, 50009 Zaragoza | website

7. Flax & Kale

Superfood & health restaurant Flax & Kale in Barcelona biedt vegetarische en veganistische creaties in een fantastische setting. Voor de flexitariër hebben ze hier ook gerechten met vette vis. De sapjes zijn er fantastisch.

Carrer dels Tallers 74b, 08001 Barcelona | website

8. Crucina

Het allereerste raw food restaurant van Spanje én Europa zit in de wijk Malasaña in Madrid. Alles wordt hier bereidt op een temperatuur van minder dan 40 graden, zodat de ingrediënten hun optimale kwaliteit behouden. Je kunt hier een fijnproeversmenu krijgen (€45)

Divino Pastor, 30 28004 Malasaña Madrid | website

9. El Bon Lloc

Al sinds 1978 kun je bij El Bon Lloc in Palma de Mallorca vegetarisch eten. Tegenwoordig biedt het restaurant ook raw food en veganistische opties. Tussen de middag serveren ze een menu.

Carrer de Sant Feliu, 7, 07012 Palma, Illes Balears | website

10. Kimpira

Een origineel macrobiotisch restaurant in Valencia is Kimpira. De gerechten zijn 100% veganistisch en Kimpira is een kidsproof restaurant. Kinderen onder de vijf betalen ‘s middags niet. Middagmenu vanaf €13,50.

Carrer del Convent de Sant Francesc, 5, 46002 València | website

 

Meer lezen?

wijnvelden navarraWijnparadijs Navarra

De tapas heten hier pintxos en zijn veel origineler en beduidend lekkerder dan op veel andere plekken in Spanje. Ook de wijnen van Navarra maken deze aangenaam groene streek een originele topbestemming. Pamplona mag dan niet bijster veel spectaculaire bezienswaardigheden kennen, het is wel een zeer aangename stad met mooie pleinen en heerlijke eet-­ en drinkgelegenheden.

Al onze recepten uit de Spaanse keuken

Hier vind je héél veel recepten uit de Spaanse keuken, alles op één overzichtelijke pagina. Van traditionele gerechten tot aan tapas met een moderne twist. Onze recepten zijn makkelijk zelf te bereiden. ¡Buen provecho!