Een Spaans-Nederlands filmproject, ‘Symfonie van het lichaam’, met flamenco en architectuur in de hoofdrol is op zoek naar ondersteuning. Donateurs kunnen onder meer een figurantenrol krijgen. De Voor de Kunst-actie loopt tot 1 maart.

Monica-Ruiz-van-HattemMonica Ruiz is een Rotterdamse van Spaanse afkomst. Ze is filmmaakster en onderzoekt in haar nieuwste project haar identiteit en de rol van de moderne architectuur daarin. Daar heeft ze de zeer populaire flamencodanser Eduardo Guerrero voor uitgenodigd. Guerrero was onlangs te zien op de grote Flamenco Biënnale Nederland. Het project zal uitmonden in een korte dansfilm met muziek van Antonio Lizana, een jonge flamencozanger en saxofonist die op dit moment furore maakt op internationale podia. Verschillende festivals hebben al interesse getoond in de film.

Speciale concerten

Op 1 mei is er een speciaal benefiet concert van beide artiesten in Podium Grounds, Rotterdam en er zullen andere bijzondere evenementen georganiseerd worden rondom de veel met onder meer optredens van de Nederlandse flamencozangeres Luna Zegers.

Voor de Kunst
Om de film te kunnen realiseren, heeft Monica Ruiz een Voor de Kunst pagina in het leven geroepen. Er kan nog tot 1 maart gedoneerd worden. Een van de ‘rewards’ is een figurantenrol in de film. Kijk hier voor meer informatie.

Tekst: Ginette Lavell

Advertentie

Symfonie van het Lichaam is een korte dansfilm op het Centraal Station van Rotterdam met volgens de Volkskrant “aanstormend flamencogod” Eduardo Guerrero en zanger en saxofonist Antonio Lizana. Het is een ode aan het vermogen van het lichaam om ruimte te claimen in de overdonderende architectuur van Rotterdam.” (Bron: Voor de Kunst)