Droomhuisspanje

Jelco en Nynke emigreerden tien jaar geleden met hun dochter naar Spanje. Daar hebben zij nu hun eigen makelaarskantoor en begeleiden ze Vlamingen en Nederlanders met hun zoektocht naar dat ene perfecte plekje. Maar dat ging niet allemaal zonder slag of stoot.

Lees ook: Spanje is het gezondste land ter wereld

Jelco maakte eerst carrière in de voetbalwereld en ging daarna het onderwijs in. ‘Net als vele anderen dacht ik dat ik dat mijn hele leven zou blijven doen hoewel er wel aanwijzingen waren dat mijn toekomst er toch anders uit zou zien. Na een aantal jaar van ziekenhuis in ziekenhuis uit wegens ondragelijke hoofd- en spierpijnen kon ik niet meer normaal functioneren. Mijn reumatoloog vertelde dat er een aantal microklimaten in de wereld waren waar het voor mensen met gezondheidsklachten aantoonbaar beter is. Hij had het specifiek over de regio Murcia (Costa Cálida). Na een jaar speuren kwamen we uit in de regio Mazarrón. We zijn tegen heel veel muren aangelopen en ik weet zeker dat veel mensen al lang waren afgehaakt. Maar wij hebben geen minuut spijt gehad. Een kantoor in Mazarrón benaderde ons of wij voor hen wilden werken. En zo zetten wij zo´n tien jaar geleden onze eerste stappen in de makelaarswereld. Het was de beste beslissing ooit. Na het emigreren naar Spanje natuurlijk.’

Makelaar in coronatijd

‘Gelukkig heeft corona geen grote gevolgen gehad voor ons kantoor. Zo lang het nodig is doen wij de bezichtigingen digitaal. Wij gaan dan in een liveopname door de woning heen met de klant. Maar eerst hebben we natuurlijk intensief mailcontact en maken we een plan. We laten filmpjes zien over de regio en de omgeving waar de woningen staan. Zodat je echt het gevoel krijgt dat je de regio leert kennen. Wij denken altijd vanuit het principe, ‘wat kan wel’. En dat werkt, ook nu weer! Onze pluspunten op een rij:

  • Wij hebben een kantoor ter plaatse (superbelangrijk, dan ben je altijd vindbaar)
  • Wij spreken de taal
  • Wij hebben een enorm betrouwbaar netwerk opgebouwd in tien jaar
  • Wij hebben heel veel ervaring
  • Wij werken alleen met gerenommeerde bouwbedrijven
  • Wij houden toezicht en doen inspectie op het bouwproces
  • Wij begeleiden klanten van A tot Z in hun eigen taal
  • Wij vinden goede aftersales heel belangrijk
  • Dit maakt ons echt anders volgens de vele tevreden klanten en die krijg je niet zomaar. Die moet je echt verdienen.

www.droomhuisspanje.nl
info@droomhuisspanje.nl
+34 617 257 438 of +31 611 421 634

 

Lees ook:  Woordenlijst huis kopen Spanje