Dani de MoronDani de Morón is misschien wel de beste flamencogitarist van het moment. Komende zaterdag, op 2 februari, staan hij en flamencodanseres Patricia Guerrero in het muziekgebouw in Eindhoven. Lezers van ESPANJE! krijgen 20 procent korting op hun toegangskaartje. 

Het concert wordt gepresenteerd in samenwerking met de Flamenco Biënnale en vindt plaats in de grote zaal van het Muziekgebouw. De Morón treedt aan met drie zangers, twee percussionisten en Guerrero, die gezien wordt als dé flamencodanseres van dit moment.

De aanvang van het concert is 20.15 uur. Bezoekers worden verwelkomd in de grote foyer met een dans van Flamencoschool Encuentros uit Eindhoven. Voorafgaand aan het concert is er een lezing door Carlos van Tongeren, docent Spaanse Cultuur en Letterkunde aan de Universiteit van Manchester en flamencogitarist. De lezing gaat over El toque, de traditie van de flamencogitaar en de manieren waarom de Morón die traditie heeft weten te vernieuwen. Na afloop van het concert van Morón is er een optreden van flamencogitarist Tijn van der Sander.

Kaartjes voor het concert kosten €35,99 euro en zijn te bestellen via deze link. Lezers van ESPANJE! krijgen 20 procent korting door gebruik te maken van de kortingscode dani2019.