Lekker naar de zon toe, maar het liefst wel low budget? Genoeg bestemmingen in Spanje voor een goedkope citytrip. De website Musement.es onderzocht welke steden het best betaalbaar zijn. Vijftien bestemmingen, van goedkoopst naar minst goedkoop.

Bij de genoemde gemiddelde prijs zit inbegrepen: twee overnachtingen, één keer met de bus, entree tot de populairste attractie van de stad, een menú del dia en een biertje.

1. Murcia, €128

Murcia ligt in het zuiden van Spanje. Om er te komen kun je het beste vliegen op het vliegveld Murcia-San Javier of op Alicante. De kathedraal is één van de grootste highlights van de stad. Verder is aan natuur geen gebrek in de omgeving.

2. Zaragoza, €141

Zaragoza ligt tussen Barcelona en Madrid in. De stad is dan ook het makkelijkst te bereiken door te vliegen op een van deze steden en vanaf hier verder te gaan met het openbaar vervoer (de bus of trein). Zaragoza’s grote, indrukwekkende kathedraal is het hoogtepunt. Verder kun je door de charmante straatjes slenteren die de stad te bieden heeft.

3. Salamanca, €143

Salamanca is één van de bekende universiteitssteden in Spanje. De stad ligt ten westen van Madrid en is ook het makkelijkst te bereiken door te vliegen op deze stad en vanaf daar het openbaar vervoer te pakken. Behalve de universiteit heeft de stad prachtige architectuur en behoort een dagtrip naar de steden Avila en Segovia ook tot de mogelijkheden.

4. Oviedo, €144

Oviedo bevind zich in het noorden van Spanje en is de hoofdstad van de provincie Asturië. Het dichtstbijzijnde vliegveld is dat van Bilbao. Ouderwetse straten en gezellige pleinen kenmerken Oviedo. De natuur rondom Oviedo is prachtig, je zit dan ook dicht bij de Picos de Europa.

5. Santiago de Compostela, €150

Drukbezocht vanwege de pelgrimsroute de Camino de Santiago, die hier eindigt. Volgens de legende ligt apostel Jakobus de Meerdere hier begraven. De stad ligt in het noordwesten van Spanje. De stad beschikt over een eigen vliegveld, maar vanuit Nederland zijn Bilbao en Porto in Portugal misschien betere opties.

6. Alicante, €161

Alicante ligt in het zuiden en is perfect voor een stedentrip mét zon, zee en strand. In de omgeving kun je ook goed snorkelen. Het Kasteel van Santa Barbara is een bekende bezienswaardigheid. Vrijwel alle vliegvelden in Nederland vliegen direct op Alicante.

7. Granada, €169

Granada ligt in het prachtige Andalusië. De stad is bekend om het Alhambra, een middeleeuws Moors paleis. Vliegen kan op Málaga, Sevilla of Alicante. Vanaf daar kun je met de bus of trein doorreizen naar Granada.

8. Sevilla, €177

De hoofdstad van Andalusië, bekend om de vele Moorse invloeden en het Real Alcázar. Verder bekend van de schilder Murillo. Vliegen kan rechtsreeks vanaf Eindhoven en Amsterdam.

9. Toledo, €178

Toledo ligt vlak onder Madrid. Het is één van de oudste steden van Spanje. Onder andere het Alcázar en de kathedraal zijn de moeite waard. Vliegen kan het beste op Madrid, om vanaf daar door te gaan met het openbaar vervoer.

10. Córdoba, €178

Weer een prachtige stad in Andalusië. Córdoba staat bekend om zijn Mezquita, de indrukwekkende kathedraal-moskee. Je kunt het beste op Sevilla vliegen en daarvandaan met het openbaar vervoer naar Córdoba reizen.

11. Valencia, €188

Hoofdstad van de gelijknamige regio. Bekend om de Ciutat de les Arts i les Ciències, van de beroemde architect Santiago Calatrava. Vliegen kan direct vanaf Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam.

12. Málaga, €189

Ook Málaga ligt in Andalusië. Populair is het Alcazaba, een Moors fort. De stad heeft ook een fijne boulevard om over te wandelen. Vliegen kan vanaf de meeste vliegvelden in Nederland tegenwoordig rechtsreeks op Málaga.

13. Madrid, €194

De hoofdstad van Spanje, ongeveer in het midden gelegen. Onder andere het stadspark El Retiro en het koninklijk paleis zijn de moeite waard, maar ook de vele kunstmusea zijn populair. Er gaan directe vluchten vanaf Eindhoven en Amsterdam.

14. Bilbao, €210

In het noorden gelegen hoofdstad van de regio Baskenland. De natuur is hier ruiger en groener dan in het zuiden van Spanje. Bilbao staat bekend om een van de vier Guggenheim-musea ter wereld. Vliegen kan rechtsreeks vanaf Amsterdam.

15. Barcelona, €236

Misschien wel de bekendste stedentripbestemming van Spanje: Barcelona. Ga erheen voor het strand, de oude historische binnenstad en de hoogstandjes van architect Gaudí: Barcelona heeft het allemaal. Vliegen kan rechtsreeks vanaf alle vliegvelden in Nederland.

Boek nu je stedentrip onder de Spaanse zon!

Wil jij ook op stedentrip naar Spanje? Onze samenwerkingspartner DeJongIntra biedt tientallen stedentrips naar diverse Spaanse steden. Je kunt zowel kiezen voor een georganiseerde trip als een individuele citytrip. Makkelijk en tegen aantrekkelijke prijzen.

Nu zoeken en boeken

Meer lezen?

De leukste stedentrips naar Spanje voor 2018sevilla koets paard

Met het voorjaar in zicht maken wij vast plannen voor een fijne stedentrip naar Spanje. Een keuze maken valt niet mee, want Spanje kent zó veel mooie steden! Ga je voor de combinatie stad-strand, de uitmuntende gastronomie, die nog niet massaal ontdekte stad in het binnenland of toch voor – altijd goed – een van de bekende metropolen? Wellicht helpt dit lijstje met onze favorieten voor 2018 je een beetje op weg.

Casa Rural El Portón de MurilloDe 9 allerbeste vakantie-accommodaties in Spanje

Ben je op zoek naar een fijn vakantieadres onder de Spaanse zon? In deze top 9 staan de drie beste hotels, de drie beste bed & breakfasts en de drie beste appartementen/vakantiehuizen. Al deze accomodaties scoren op Booking.com een rapportcijfer van een 9,5 of hoger, het beste van het beste dus! Hier heb je gegarandeerd een topvakantie.

Alle regio's van Spanje

Hier vind je informatie over de verschillende Spaanse regio's, allemaal op één overzichtelijke pagina. Van Asturië tot aan Valencia en van Melilla tot aan Aragón: ESPANJE! geeft je alle kennis over de prachtige autonome gemeenschappen in Spanje.