JeLekker naar de zon toe, maar het liefst wel low budget? Genoeg bestemmingen in Spanje voor een goedkope citytrip. De Spaanse website Rastreator onderzocht welke steden het best betaalbaar zijn.

De genoemde gemiddelde prijs komt uit het onderzoek uit 2019. Daarbij is gekeken naar de prijs voor een hotelovernachting, een huurauto, een diner voor twee, een drankje, een biertje, een kop koffie, tickets voor het theater, een taxirit en een busticket. In 2022 verscheen een nieuw onderzoek. Dat kun je hier bekijken.

1. Granada dag €415 2019  

Granada ligt in het prachtige Andalusië. De stad is bekend om het Alhambra, een middeleeuws Moors paleis. Vliegen kan op Málaga, Sevilla of Alicante. Vanaf daar kun je met de bus of trein doorreizen naar Granada. Hier zie je onze hotelselectie voor Granada.

2. Salamanca €421

Salamanca is één van de bekende universiteitssteden in Spanje. De stad ligt ten westen van Madrid en is ook het makkelijkst te bereiken door te vliegen op deze stad en vanaf daar het openbaar vervoer te pakken. Behalve de universiteit heeft de stad prachtige architectuur en behoort een dagtrip naar de steden Avila en Segovia ook tot de mogelijkheden. Meer weten? Lees dan deze reportage over Salamanca.

 

Boek hier je hotel voor een citytrip naar Salamanca

 

3. Zaragoza €423

Zaragoza ligt tussen Barcelona en Madrid in. De stad is dan ook het makkelijkst te bereiken door te vliegen op een van deze steden en vanaf hier verder te gaan met het openbaar vervoer (de bus of trein). Zaragoza’s grote, indrukwekkende kathedraal is het hoogtepunt. Verder kun je door de charmante straatjes slenteren die de stad te bieden heeft. Hier vind je een paar fijne hotels in Zaragoza.

4. Sevilla €453

De hoofdstad van Andalusië, bekend om de vele Moorse invloeden en het Real Alcázar. Verder bekend van de schilder Murillo. Vliegen kan rechtsreeks vanaf Eindhoven en Amsterdam. Hier vind je onze hotelselectie voor Sevilla van goedkoop tot luxe.

5. Córdoba €470

Weer een prachtige stad in Andalusië. Córdoba staat bekend om zijn Mezquita, de indrukwekkende kathedraal-moskee. Je kunt het beste op Sevilla vliegen en daarvandaan met het openbaar vervoer naar Córdoba reizen. Hier kun je vast een hotel uitzoeken.

6. Madrid €541

De hoofdstad van Spanje, ongeveer in het midden gelegen. Onder andere het stadspark El Retiro en het koninklijk paleis zijn de moeite waard, maar ook de vele kunstmusea zijn populair. Er gaan directe vluchten vanaf Eindhoven en Amsterdam. Hier zie je de ESPANJE-hotelselectie.

7. Burgos €561

Unesco kathedraal van burgos

Burgos is een minder voor de hand liggende stedentripbestemming, maar dat maakt deze stad nóg leuker. Trekpleister is de kathedraal, die ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. In editie 1 2022 van het tijdschrift ESPANJE! stond een reportage vol leuke tips over deze mooie stad en perfecte stop op weg naar het zuiden. Je kunt die editie hier bestellen.

8. Oviedo €570

Oviedo bevindt zich in het noorden van Spanje en is de hoofdstad van de provincie Asturië. Het dichtstbijzijnde vliegveld is dat van Bilbao. Ouderwetse straten en gezellige pleinen kenmerken Oviedo. De natuur rondom Oviedo is prachtig, je zit dan ook dicht bij de Picos de Europa.

9. Alicante €596

Alicante ligt in het zuiden en is perfect voor een stedentrip mét zon, zee en strand. In de omgeving kun je ook goed snorkelen. Het Kasteel van Santa Barbara is een bekende bezienswaardigheid. Vrijwel alle vliegvelden in Nederland vliegen direct op Alicante. Boek hier vast je hotel in Alicante.

10. Valencia €617

Hoofdstad van de gelijknamige regio. Bekend om de Ciutat de les Arts i les Ciències, van de beroemde architect Santiago Calatrava. Vliegen kan direct vanaf Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam. Hier vind je onze hotelselectie.

11. Málaga €704

Ook Málaga ligt in Andalusië. Populair is het Alcazaba, een Moors fort. De stad heeft ook een fijne boulevard om over te wandelen. Vliegen kan vanaf de meeste vliegvelden in Nederland tegenwoordig rechtsreeks op Málaga. Hier zie je onze hotelselectie, van luxe en duur tot eenvoudige, goedkope hostals.

12. Palma de Mallorca €738

uitzicht-palma-de-mallorca

Palma de Mallorca is de hoofdstad van het mediterrane eiland Mallorca en een fantastische bestemming voor een stedentrip. Je kunt er genieten van de oude stad, lekker rondkuieren en musea bezoeken, maar de stad is ook een prima uitvalbasis voor een dagje uitwaaien elders op het eiland.

13. Bilbao €752

In het noorden gelegen hoofdstad van de regio Baskenland. De natuur is hier ruiger en groener dan in het zuiden van Spanje. Bilbao staat bekend om een van de vier Guggenheim-musea ter wereld. Vliegen kan rechtsreeks vanaf Amsterdam.

14. Barcelona €797

Misschien wel de bekendste stedentripbestemming van Spanje: Barcelona. Ga erheen voor het strand, de oude historische binnenstad en de hoogstandjes van architect Gaudí: Barcelona heeft het allemaal. Vliegen kan rechtsreeks vanaf alle vliegvelden in Nederland en hotels zijn er in overvloed. Dit is onze hotelselectie.

15. San Sebastián €1337

strand in san sebastian

Deze mondaine badplaats in de noordwestelijke regio Baskenland is niet bepaald een low-budgetbestemming. San Sebastián staat bekend om het fantastische culinaire aanbod, het Kurhaus en het stadsstrand. Hotels zijn duur, maar in de oude stad zijn ook veel leuke en goede pensions. Dit is onze selectie.

Meer lezen?

De leukste stedentrips naar Spanje voor 2022sevilla koets paard

Met het voorjaar in zicht maken wij vast plannen voor een fijne stedentrip naar Spanje. Een keuze maken valt niet mee, want Spanje kent zó veel mooie steden! Ga je voor de combinatie stad-strand, de uitmuntende gastronomie, die nog niet massaal ontdekte stad in het binnenland of toch voor – altijd goed – een van de bekende metropolen? Wellicht helpt dit lijstje met onze favorieten voor 2020 je een beetje op weg.

Casa Rural El Portón de MurilloDe 9 allerbeste vakantie-accommodaties in Spanje

Ben je op zoek naar een fijn vakantieadres onder de Spaanse zon? In deze top 9 staan de drie beste hotels, de drie beste bed & breakfasts en de drie beste appartementen/vakantiehuizen. Al deze accomodaties scoren op Booking.com een rapportcijfer van een 9,5 of hoger, het beste van het beste dus! Hier heb je gegarandeerd een topvakantie.

Alle regio's van Spanje

Hier vind je informatie over de verschillende Spaanse regio's, allemaal op één overzichtelijke pagina. Van Asturië tot aan Valencia en van Melilla tot aan Aragón: ESPANJE! geeft je alle kennis over de prachtige autonome gemeenschappen in Spanje.