Eindelijk kunnen we weer plannen maken voor een stedentrip naar Spanje. Een keuze maken valt niet mee, want Spanje kent zó veel mooie steden! Ga je voor de combinatie stad-strand, de uitmuntende gastronomie, die nog niet massaal ontdekte stad in het binnenland of toch voor – altijd goed – een van de bekende metropolen? Wellicht helpt dit lijstje met onze favorieten voor 2021 je een beetje op weg.

1. Córdoba

mezquita kathedraal cordoba

Vanuit Nederland kun je niet direct op Cordoba vliegen. Gek eigenlijk, want deze op en top Andalusische stad heeft het allemaal: lekker weer, goed eten en genoeg culturele bezienswaardigheden (zoals de wereldberoemde mezquita, die je op de foto ziet). Ons advies: boek een vlucht naar Sevilla en rijdt met de bus of trein binnen een uur naar Córdoba. Meer weten?

2. Sevilla

sevilla koets paard

Volgens Lonely Planet moet de Andalusische hoofdstad  boven aan je bucketlist staan. Kunnen wij ons wel in vinden, want zelfs als je Sevilla al meerdere keren hebt bezocht, word je steeds opnieuw verrast door de schoonheid en de uiterst vriendelijke en gezellige Sevillianen. In editie 2 ESPANJE!, die tot begin jullie in de winkel ligt en die je hier kunt bestellen, een reportage van Instagrammer Chloë Sterk over de stad en zijn geschiedenis

Bekijk hier de laatste aanbiedingen voor een stedentrip naar Sevilla

3. Murcia

murcia stad

Een van de minder geijkte bestemmingen in deze lijst is Murcia. In 2021 kan deze stad echter niet ontbreken. Murcia was in 2020 de gastronomische hoofdstad van Spanje en is dus een must voor de ware smulpapen onder ons. Tip: combineer een bezoek aan Murcia met het nabijgelegen Cartagena.

4. Zaragoza

Zaragoza brug avond

Wist je dat Zaragoza de op vier na grootste stad van Spanje is? Toch blijft de stad vaak een ondergeschoven kindje als het gaat om toerisme. Vanuit Nederland kun je niet direct op Zaragoza vliegen, maar vanuit Madrid, Valencia én Barcelona is de stad prima te bereiken. In de zomer kan het er vrij heet zijn, dus  probeer in het voorjaar of de herfst te gaan.

5. Valencia

Valencia behoort natuurlijk ook tot onze favoriete bestemmingen voor een stedentrip naar Spanje. Huur een fiets en ontdek de stad op eigen houtje, gooi je handdoek uit op het strand of bezoek een van de versmarkten. En Valencia is ook echt een stad voor smulpapen met meerder sterrenrestaurants.

Bekijk hier de laatste aanbiedingen voor een stedentrip naar Valencia

6. Bilbao

Bilbao

Bilbao wordt steeds populairder voor een stedentrip. Natuurlijk bezoek je er het Guggenheimmuseum, maar dit jaar kun je er het EK bijwonen in het spectaculaire voetbalstadion! En daarna ga je alle pinchobarretjes af voor de lekkerste Baskische hapjes.

7. Málaga

Malaga centrum

Goed bereikbaar vanuit Nederland, veel leuke winkels, barretjes én het stadsstrand. Voor de nodige portie cultuur is er onder meer het Picassomuseum. En even buiten de stad zijn er 1001 strand- en wandelmogelijkheden aan de Costa del Sol en het mooie achterland. Hier vind je onze tips voor een mooie stedentrip.

8. Barcelona

barcelona terras born

Niet de meest verrassende bestemming, maar wel eentje in het kader van altijd goed. Slenteren door het historische centrum, de Sagrada Familia bezichtigen en een wandeling aan zee.  Hier vind je tips voor een trip naar Barcelona met kinderen.

9. A Coruña

La Coruña strand

Galicië behoort absoluut tot onze favoriete regio’s en A Coruña is de perfecte stad om in een paar dagen te ontdekken waarom. De beste vis (en de pulpo a la gallega, uiteraard) eet je hier, bij voorkeur aan het strand. Veel culturele bezienswaardigheden zijn er niet, maar je vergaapt je gegarandeerd aan de mooie kust en de uiterst vriendelijke inwoners.

10. Madrid

studeren-in-madrid-stad

Madrid blijft een van onze favorieten. Ook omdat je er zo ontzettend veel kunt doen in de directe omgeving. Bijvoorbeeld aar El Escorial of het prachtige Toledo. En natuurlijk al deze fantastische musea in de Spaanse hoofdstad bezoeken!