Eindelijk kunnen we weer plannen maken voor een stedentrip naar Spanje. Een keuze maken valt niet mee, want Spanje kent zó veel mooie steden! Ga je voor de combinatie stad-strand, de uitmuntende gastronomie, een nog niet massaal ontdekte stad in het binnenland of toch voor – altijd goed – een van de bekende metropolen? Wellicht helpt dit lijstje met onze favorieten voor 2022, met daarin ook verrassende steden als Zaragoza en A Coruña, je een beetje op weg.

1. Córdoba & Granada

mezquita kathedraal cordoba

Vanuit Nederland kun je niet direct op Cordoba vliegen. Gek eigenlijk, want deze op en top Andalusische stad heeft het allemaal: lekker weer, goed eten en genoeg culturele bezienswaardigheden (zoals de wereldberoemde mezquita, die je op de foto ziet). Ons advies: boek een vlucht naar Sevilla en rijdt met de bus of trein binnen een uur naar Córdoba. En als je er dan toch bent moet je natuurlijk ook naar Granada met het fantastische Alhambra. Je leest er meer over in dit artikel uit ESPANjE Magazine.

2. Sevilla

Volgens Lonely Planet moet de Andalusische hoofdstad boven aan je bucketlist staan. Kunnen wij ons wel in vinden, want zelfs als je Sevilla al meerdere keren hebt bezocht, word je steeds opnieuw verrast door de schoonheid en de uiterst vriendelijke en gezellige Sevillanen. In editie 2 2021 van ESPANJE!, die je hier kunt bestellen, een reportage van Instagrammer Chloë Sterk over de stad en zijn bijzondere geschiedenis.

Bekijk hier onze hoteltips voor Sevilla

3. Zaragoza

Zaragoza brug avond

Wist je dat Zaragoza de op vier na grootste stad van Spanje is? Toch blijft de stad vaak een ondergeschoven kindje als het gaat om toerisme. Hoewel het minder bekend is was deze stad in Noord-Spanje ruim 400 jaar lang in islamistische handen en vind je er net als in Andalusië mooie moorse bouwwerken zoals het Palacio del Aljafería uit de 9e eeuw.Vanuit Nederland kun je niet direct op Zaragoza vliegen, maar vanuit Madrid, Valencia én Barcelona is de stad prima te bereiken. In de zomer kan het er vrij heet zijn, dus  probeer in het voorjaar of de herfst te gaan.  Hier vind je onze hotelselectie.

5. Valencia

Valencia behoort natuurlijk ook tot onze favoriete bestemmingen voor een stedentrip naar Spanje. Huur een fiets en ontdek de stad op eigen houtje, gooi je handdoek uit op het strand of bezoek een van de versmarkten. En Valencia is ook echt een stad voor smulpapen met meerder sterrenrestaurants.

Lees ook: tips voor het zoeken en boeken van een vakantie in Spanje.

6. Bilbao & San Sebastián

San-Sebastian-Baskenland

Bilbao wordt steeds populairder voor een stedentrip. Natuurlijk bezoek je er het Guggenheimmuseum. En daarna ga je alle pinchobarretjes af voor de lekkerste Baskische hapjes. San Sebastián is al eeuwenlang een favoriete vakantiebestemming met zijn mooie chique stadsstranden waar je ook kunt surfen. Een heerlijke zomerbestemming. In dit artikel uit ESPANJE magazine vind je onze tips.

7. Málaga

Malaga centrum

Goed bereikbaar vanuit Nederland, veel leuke winkels, barretjes én het stadsstrand. Voor de nodige portie cultuur is er onder meer het Picassomuseum. En even buiten de stad zijn er 1001 strand- en wandelmogelijkheden aan de Costa del Sol en het mooie achterland. Hier vind je onze tips voor een mooie stedentrip. In editie 2 2022 van ESPANJE! die vanaf 8 april 2022 in de winkel ligt (en die je hier kunt bestellen) vind je fantastische wandeltips voor in de omgeving.

8. Barcelona

barcelona terras born

Niet de meest verrassende bestemming, maar wel een stad die je beslist een keer gezien moet hebben. Lekker slenteren door het historische centrum, de Sagrada Familia en het Picassomuseum bezichtigen en een wandeling aan zee. Hier vind je tips voor een trip naar Barcelona met kinderen.

9. A Coruña

Coruña kust in Noord-Spanje

Galicië behoort absoluut tot onze favoriete regio’s en A Coruña is de perfecte stad om in een paar dagen te ontdekken. Het wetenschapsmuseum is een must met kinderen. Je kunt er allerlei leuke proefjes doen. En het is erg leuk om een fiets te huren en de route langs alle stadsstranden te rijden. Hier vind je nog veel meer tips.

10. Madrid

studeren-in-madrid-stad

Madrid blijft een van onze favorieten. Ook omdat je er zo ontzettend veel kunt doen in de directe omgeving. Bijvoorbeeld aar El Escorial of het prachtige Toledo. En natuurlijk al deze fantastische musea in de Spaanse hoofdstad bezoeken! In editie 2 2022 vind je leuke tips voor een bezoek aan de stad. Je kunt ‘m hier bestellen.

Wil je meer leuke en handige Spanjetips?

Cover Espanje 02-22

Neem dan een abonnement op ESPANJE! Magazine

Jouw voordelen zijn dan:

  • Meer dan 25% korting op de winkelprijs van €6,99
  • Je betaalt slechts €19,95 voor vier edities
  • Dat is dus vier voor de prijs van drie
  • Korting op Spaanse films en evenementen
  • Altijd als eerste in huis
  • Ook de digitale editie in je mailbox.
  • Zo geregeld via deze link

bestellen