Kerstmarkt Madrid Plaza Mayor

In Spanje zijn in de meeste steden gezellige kerstmarkten te vinden. Je drinkt hier misschien geen warme chocomelk of glühwein in de zon (hoewel het soms ook in Spanje flink koud kan zijn), maar je kunt er wel heerlijke lekkernijen, kerstversiering en veel meer kerst-gerelateerde producten vinden. 

Barcelona

Een van de leukste kerstmarkten in Spanje bevindt zich voor de kathedraal van Barcelona, de Fira de Santa Llúcia. Deze markt wordt hier gehouden sinds 1786 en is daarmee een van de oudste tradities in Barcelona. De kerstmarkt vindt dit jaar plaats van 29 november tot 23 december. Je kunt er kerstsnoepgoed, kerstbomen, kerststallen en andere kerst-gerelateerde items vinden. De kerstmarkt is op maandag t/m donderdag van 10:30 tot 20:30 uur en van vrijdag tot zondag van 10:30 tot 21:30 uur.

Lees ook: Annebeth tipt: kerst in Barcelona

Madrid

In de hoofdstad zijn er vele kerstmarkten te vinden, maar er is er maar één die overal bovenuit springt en dat is de kerstmarkt op Plaza Mayor. Deze markt vindt dit jaar plaats vanaf eind november tot eind december (23 november t/m 31 december). De kerstmarkt bestaat uit meer dan 100 kramen, je vindt er kerstbomen, kerststallen, kerstversiering, kurk, mos, speelgoed en vele andere kerst-gerelateerde items.

Lees meer: 10x zien en doen in Madrid

Bilbao

In Bilbao vind je een traditionele kerstmarkt met ongeveer 40 kraampjes, je kunt hier ambachtelijke producten en lekkernijen uit de Baskische keuken proeven maar ook speelgoed en kerstitems kopen. De kerstmarkt wordt gehouden in het midden van de stad, langs de calle Bailén. Meestal opent de markt de eerste week van december en sluit deze begin januari. Op 21 december wordt in de stad Sint-Thomas gevierd en is het extra druk op de markt.

Lees meer: 7x het beste van Bilbao

Sevilla

In een van de drukste straten van Sevilla, Avda de Luís Morales (Nervion), aan de rivier de Guadalquivir, wordt de grote kerstmarkt van Nervión gehouden van 5 december 2019 tot 5 januari 2020. Er zijn ongeveer 50 kraampjes en hier vind je veel verschillende kerstartikelen maar ook een restaurant waar je typisch Sevillaanse gerechten kunt eten. Ook is er veel te doen voor de kleintjes.

Lees meer: 10x zien en doen in Sevilla

Santander

Op het Plaza de las Farolas in Santander wordt een kerstmarkt met meer dan 70 kramen gehouden met kerstdecoratie, lekkernijen, en veel meer kerst-gerelateerde producten. Deze kerstmarkt vindt plaats van 5 december 2019 tot 6 januari 2020.

Lees ook: Tien originele kerstkado’s met een Spaans tintje

Valencia

Valencia heeft vele kerstmarkten, maar de Feria de Artesanía de Navidad vinden wij de leukste en zelfs van de gezelligste kerstmarkten in heel Spanje. Rond de Lonja, met name tussen de kerk van Santos Juanes en de centrale markt, vind je dé kerstmarkt van Valencia. Op deze kerstmarkt vind je speelgoed, kerstversiering, decoratieve kerstobjecten en lekkernijen. Deze kerstmarkt vindt plaats van 29 november tot 6 januari op de Plaza de La Reina met in totaal 27 kramen. De kerstmarkt is elke dag geopend van 10:30 tot 14:00 uur en van 16:30 tot 21:00 uur.

Lees meer: 10 beste tips voor in Valencia

Salamanca

Het Parque de la Alamedilla in Salamanca is gevuld met lichtjes en kleuren tijdens het kerstseizoen dankzij de kerstmarkt van de stad. Om binnen te komen moet je door een grote lichtboog en daarna kun je de kleurrijke lichten van het park bewonderen. Er staat een hele grote kerstboom met daar omheen meer dan 40 kramen waar je handwerk en cadeaus kunt kopen. Deze kerstmarkt is er van 30 november tot en met 30 december.

Lees meer: Studentenstad Salamanca

Zaragoza

Met kerst wordt het Plaza del Pilar in Zaragoza omgetoverd tot een authentiek dorp waar je kunt schaatsen op de schaatsbaan, een kerststal met meer dan 50 figuren kunt bezoeken en ook zijn er meer dan 40 kramen waar je ambachten, sieraden, speelgoed, kleding en decoratie kunt kopen. De data voor deze kerstmarkt zijn nog niet bekend maar de kerstmarkt duurt meestal van de eerste week van december tot 1 januari.

Lees meer: De beste hotels in Zaragoza

Santiago de Compostela

In de Carreira dos Condes bevindt zich de Mercado de Nadal van Santiago de Compostela. Deze kerstmarkt heeft bijna 90 kramen met kerstsnoepgoed, handwerk, poppen en meer kerst-gerelateerde producten. Ook is er op deze kerstmarkt een ‘creatieve ruimte’: hier worden workshops voor jong en oud georganiseerd. De kerstmarkt vindt plaats van 1 december 2019 tot 5 januari 2020 van 11:30 tot 21:30 uur. De kerstmarkt heeft op 25 december en 1 januari aangepaste openingstijden.

Meer informatie: www.santiagoturismo.com

Granada

In het hart van Granada en dicht bij de kathedraal op het Plaza de Bib-Rambla en rond de Fuente de las Batallas, wordt de kerstmarkt van Granada geïnstalleerd. Je vindt hier zo’n 70 kraampjes en die verkopen grotendeels snoep en kerstversiering. Ook worden er workshops gegeven. De kerstmarkt is er van begin december tot begin januari.

Lees meer: Granada, erfenis van de Moren

Bron: National Geographic