Kerstmarkt Madrid Plaza Mayor

In Spanje zijn in de meeste steden gezellige kerstmarkten te vinden. Je drinkt hier misschien geen warme chocomelk of gluhwein door het zonnige weer (hoewel het soms ook in Spanje flink koud kan zijn), maar je kunt er wel heerlijke lekkernijen, kerstversiering en veel meer kerst-gerelateerde producten vinden. 

Barcelona

Voor de kathedraal van Barcelona vind je de Fira de Santa Llúcia. Deze markt wordt hier gehouden sinds 1786 en is daarmee een van de oudste tradities in Barcelona. De kerstmarkt vindt plaats van 30 november tot 23 december en je kunt er kerst snoepgoed, heerlijke lekkernijen, kerstbomen, kerststallen en andere kerst-gerelateerde items vinden.

Lees ook: Annebeth tipt: kerst in Barcelona

Madrid

In de hoofdstad zijn er veel kerstmarkten te vinden, maar er is er maar één die overal bovenuit springt en dat is de kerstmarkt op Plaza Mayor. Deze markt vindt plaats van 24 november tot 31 december. De kerstmarkt bestaat uit meer dan 100 kramen, je vindt er kerstbomen, kerststallen, kerstversiering, kurk, mos, speelgoed en vele andere kerst-gerelateerde items.

Bilbao

In Bilbao vind je een traditionele kerstmarkt met ongeveer 40 kraampjes, je kunt hier ambachtelijke producten en lekkernijen uit de Baskische keuken vinden maar ook speelgoed en kerstitems. Meestal opent de markt de eerste week van december.

Sevilla

In een van de drukste straten van Sevilla, aan de rivier de Guadalquivir, wordt de grote kerstmarkt van Nervión gehouden. Deze kerstmarkt vindt plaats van 5 december tot 5 januari. Er zijn ongeveer 50 kraampjes en hier vind je veel verschillende kerstartikelen maar ook een restaurant waar je typisch Sevillaanse gerechten kunt eten. Ook is er veel te doen voor de kleintjes.

Santander

Op het Plaza de las Farolas wordt een kerstmarkt met meer dan 70 kramen gehouden met kerstdecoratie, lekkernijen, en veel meer kerst-gerelateerde producten. Deze kerstmarkt vindt plaats van 5 december tot 6 januari.

Lees ook: Tien originele kerstkado’s met een Spaans tintje

Valencia

Rond de Lonja, met name tussen de kerk van Santos Juanes en de centrale markt, vind je dé kerstmarkt van Valencia. Op deze kerstmarkt vind je speelgoed, kerstversiering, decoratieve kerstobjecten en lekkernijen. De data van deze kerstmarkt zijn nog niet precies bekend, maar meestal opent de markt de eerste week van december tot 6 januari.

Salamanca

Het Parque de la Alamedilla in Salamanca is gevuld met lichtjes en veel kleur tijdens het kerstseizoen dankzij de kerstmarkt van de stad. Om binnen te komen moet je door een grote lichtboog en daarna kun je de kleurrijke lichten van het park bewonderen. Er staat een hele grote kerstboom met daar omheen meer dan 40 kramen waar je handwerk en cadeaus kunt kopen. Deze kerstmarkt is er van 30 november tot 30 december.

Zaragoza

Met kerst wordt het Plaza del Pilar in Zaragoza omgetoverd tot een authentiek dorp waar je kunt schaatsen op de schaatsbaan, een kerststal met meer dan 50 figuren kunt bezoeken en ook zijn er meer dan 40 kramen waar je ambachten, sieraden, speelgoed, kleding en decoratie kunt kopen. De data voor deze kerstmarkt is nog niet bekend maar de kerstmarkt duurt meestal van de eerste week van december tot 1 januari.

Santiago de Compostela

In de Carreira dos Condes bevindt zich de mercado de navidad van Santiago de Compostela. Deze kerstmarkt heeft bijna 90 kramen met kerstsnoepgoed, handwerk, poppen en meer kerst-gerelateerde producten. Ook is er op deze kerstmarkt een ‘creatieve ruimte’: hier worden workshops voor jong en oud georganiseerd. De kerstmarkt vindt plaats van 1 december tot 5 januari.

Granada

In het hart van Granada en dicht bij de kathedraal op het Plaza de Bib-Rambla en rond de Fuente de las Batallas, wordt de kerstmarkt van Granada geïnstalleerd. Je vindt hier zo’n 70 kraampjes en die verkopen grotendeels snoep en kerstversiering. Ook worden er workshops gegeven door ambachtslieden. De kerstmarkt is er van begin december tot begin januari.

Bron: National Geographic