Wil je een Spanjefan verrassen?  Wij zochten de leukste geschenken uit voor iedereen die van Spanje houdt. Voor kinderen van 2 tot 100-plussers. Van Spaanse sloffen, een paellapan, kookboeken tot een verrassingsreisje. Ook leuk om jezelf mee te verwennen natuurlijk. En er zijn al cadeautjes vanaf €7,95. ¡Olé!

1. Ideaal voor koude avonden: Spaanse sloffen (vanaf €12,94)

Groothandel en importeur Bernardino introduceerde bijna 40 jaar geleden de Spaanse slof in Nederland. De importeur kwam terug uit Spanje, nadat hij daar een paar jaar woonde en had die slof daar leren kennen. Er waren een paar marktkooplui die het wel wilden proberen en het sloeg al snel aan. Je kunt ze nu krijgen in diverse kleuren en alle maten. Neppers heb je al voor €12,94, de echte Bernadinos uit Spanje die gemaakt worden van suède en wol koop je hier vanaf €19,95

spaanse sloffen

 

2. Geef een Spaans kookboek of een paellapan cadeau (vanaf €12,50)

TapasHet perfecte cadeau voor culinaire Spanjeliefhebbers: een heerlijk kookboek met Spaanse recepten om thuis zelf aan de slag te gaan. Zo zet je de heerlijkste Spaanse gerechten op tafel. Of koop een echte paellapan, dat kan gewoon online. Je hebt ze al voor slechts €13,95. Onze kookboekentips: De Catalaanse keuken bestel je hier voor slechts €12,50 Nieuw is TAPAS, het heerlijke boek vol verhalen en recepten van Spanje-correspondent Edwin Winkels en zijn vriendin, kookboekenschrijfster Janneke Vreugdenhil. Een heerlijk cadeau, ook voor jezelf. Je bestelt het hier voor €27,50. Ook het kookboek van Wijnand Boon, de winnaar van het tv-programma het Spaanse dorp Polopos is een aanrader. Je kunt het hier bestellen.

 

3. Haal ESPANJE! in huis (vanaf €7,95)

cover 3 2023 espanjeESPANJE! brengt vier keer per jaar Spanje bij je thuis. Het tijdschrift staat boordevol verhalen over de Spaanse cultuur en geschiedenis en tips voor vakanties naar alle delen van het land. Bovendien krijg je volop tips voor Spaanse films, Spaanse boeken en Spaanse cd’s en kun je je Spaans bijspijkeren met de artikelen in het Spaans. Je kunt het los kopen in de boekhandel voor €7,95 of hier bestellen.  Of neem een abonnement. Je hebt al vier nummers vanaf €19,95. Bij een plus abonnement krijg je bovendien een tapasboek of  een aantal recente edities cadeau. Je regelt het hier in een paar seconden.

4.  Flamencojurken (vanaf €24,95)

Heb je een vriendin die flamenco danst? Dan zijn flamencoschoenen, een roos, een sjaal of een flamencojurk een geweldig idee. Ook leuk voor de verkleedkist: een mooie flamencojurk met castagnetten. Er zijn al jurken voor slechts €24,95. Je kunt ze hier bestellen.

dansen rode roze gele jurk flamenco

5. Altijd lekker: goede Spaanse ham (vanaf €80)

Niets zo lekker én feestelijk als goede Spaanse ham. Maar er zijn zo veel verschillende soorten. Hoe te kiezen en hoe moet je zo’n ham eigenlijk snijden? Met deze tips is de keuze zo zo gemaakt. Je kunt al een hele serranoham plus houder en mes bestellen voor €80.

Advertentie

 

 

6. Heerlijk voor op vakantie: romans van Spaanstalige schrijvers (vanaf €15)

Ook altijd een leuk cadeau. Een boek van Spaanstalige schrijvers. Voor €15 heb je de laatste romans van Isabel Allende. Zij vierde in 2022 haar veertigjarige schrijversbestaan. Hier kun je de boeken bestellen.

7. Gratis Spaanse films kijken (€0 dus)

Lekker lui op de bank films kijken en tegelijkertijd weer een beetje Spaans leren. Dat kan met de  Spaanstalige films die te zien zijn via CineMember.  Een proefabonnement van twee weken bij CineMember is helemaal gratis!

penelope cruz still volver

8. Zo leer je makkelijk Spaans (€19,99)

Wil je het Spaans echt goed onder de knie krijgen? Dan zijn Spaanse spreekwoorden en gezegden handig. Met het Van Dalewoordenboek ¡Te doy mi palabra! wordt het Spaans gesneden koek, oftewel pan comido.

9. Leuke cadeaus uit de Spaanse supermarkt

Het kost weinig en is altijd origineel en bijzonder. Een cadeautje uit de Spaanse supermarkt. Van bijzondere wijnen tot  Spaanse bodylotion of lekkere olijfolie. Wij hebben wat tips op een rijtje gezet.

Spaanse supermarkt

10. Geef een reisje naar Spanje cadeau

Met stip het leukste cadeau voor Spanjefans: een reisje naar hun favoriete land. Hier vind je tips om een reis te zoeken en te boeken.