De zomer is voorbij, maar met de nieuwste Espanje! haal je dat zomergevoel zo weer in huis. Het nieuwe nummer ligt vanaf vrijdag 5 oktober weer in de winkel. Met volop Spanje-inspiratie!

Het échte, diepe Spanje

Hoofdredacteur Marjan Terpstra bezocht voor dit nummer de onbekende, maar betoverende streken La Maragatería en El Bierzo in León. La España profunda wordt dit wel genoemd, het echte, diepe Spanje. Serene eeuwenoude dorpjes, overweldigende natuur, immense stilte. Blijkt er op nog geen kwartier rijden van de B&B waar ze verblijft een van de beste steakrestaurants ter wereld te zijn. Althans volgens de Britse krant The Telegraph. Vanuit alle hoeken van de wereld, van Australië tot Canada, komen ze hierheen. En inderdaad!  ‘Lekkerder vlees dan dit heb ik nog nooit geproefd.’ Geen wonder, want de chef-kok brengt dagelijks drie uur tussen zijn beesten door om ze te knuffelen en verwennen. En écht, die liefde, dat proef je!

Gran Canaria

Daarna vloog ze door naar Gran Canaria, waar ze samen met redacteur Carlijn Teeven het achterland van de toeristenstranden ontdekte. Magnifieke landschappen die het decor vormden van westernfilms en waar je nauwelijks iemand tegenkomt. En dat terwijl men een halfuurtje rijden verderop handdoek aan handdoek ligt. Een heerlijke najaarsbestemming ook trouwens.

En nog veel meer…

Verder fietsten we van parador naar parador in Extremadura, liepen we de Camino de Santiago, ontrafelden we de geheimen van de dame van Elche aan de Costa Blanca en we nemen je mee naar Granada en de Costa Tropical tussen Málaga en Almería. Ook ontdekken we de musea van Madrid en maken we in de voetsporen van Cees Nooteboom een reis door het westen van Spanje. Natuurlijk kun je ook dit keer weer je Spaans oefenen en vind je in het nieuwste nummer ook onze tips voor muziek, theater, recepten, winacties en nog veel meer om te genieten van alles wat Spanje te bieden heeft.

Wil je alvast een kijkje nemen? Hier vind je een impressie van het nieuwe nummer.