Deze Spaanse soep heeft zijn naam te danken aan het kwartier dat de rijst moet koken. De soep wordt veel gegeten in Madrid, maar ook in de rest van Spanje kun je ‘m tegenkomen. In de soep zitten 3 verschillende vis- en zeedieren, maar ook Spaanse ham! De sopa kun je ook met verschillende ingrediënten naar keuze bereiden; met of zonder ham, een ander soort vis of met extra groente erdoorheen. 

Ingrediënten:

 • 300 ml bouillon
 • 100 gr garnalen
 • 150 gr mosselen
 • 200 gr witte vis
 • 50 gr rijst
 • 100 gr serrano ham
 • 2 tomaten
 • 1 ui
 • 1 ei
 • Olijfolie
 • Zout en peper

Bereiding:

Doe als eerst de mosselen in een ovenschaal met wat water, warm deze op zodat de mosselen open gaan. Pel nu de garnalen en snij de witte vis in blokjes.

Snipper de ui klein. Pel de tomaten en snij deze ook in blokjes. De ham snijdt je ook in blokjes.

Doe nu 1 liter water samen met de bouillon in een pan en laat dit warm worden.

Verwarm nu wat olie in een andere pan en fruit de uitjes aan, voeg dan de ham en wat peper toe. Laat dit een paar minuutjes staan. Voeg na en tijdje de tomaten en alle vis toe en roer 3 minuten goed door.

Voeg de helft van de bouillon toe aan de vis, tomaat, ui en ham. En kook in de andere helft de rijst tot deze klaar is.

Als de rijst klaar is voeg je dit toe bij de vis, tomaat, ui en ham. Voeg ook je gekookte ei toe. Meng dit allemaal nog een keer goed door elkaar. Nu is de soep klaar om te serveren.

Meer lezen?

Al onze recepten uit de Spaanse keuken

Hier vind je héél veel recepten uit de Spaanse keuken, alles op één overzichtelijke pagina. Van traditionele gerechten tot aan tapas met een moderne twist. Onze recepten zijn makkelijk zelf te bereiden. ¡Buen provecho!

De leukste kookboeken met Spaanse recepten

Gek op de Spaanse keuken en koken? Met onderstaande kookboeken maak je fantastische Spaanse gerechten. Met recepten voor tapas, voorgerechten, hoofdgerechten, desserts en volop inspiratie!

De smaken van Spanje

De smaken van Spanje kookboek Spaanse recepten cover

De smaken van Spanje van Claudia Roden is een prachtig naslagwerk voor iedere (thuis)kok die van de Spaanse keuken houdt. Met achtergrondinformatie, typische gerechten, regionale verschillen en nog veel meer. Dit standaardwerk is niet goedkoop, maar meer dan vijfhonderd pagina's dik en prachtig vormgegeven. Ook een fantastisch kado.
€134,90

Koop bij bol.com

¡SaborSabor!

Cover kookboek SaborSabor met moderne Spaanse recepten

¡SaborSabor! van Sandra Alvarez is een kookboek waarin de nieuwe Spaanse keuken centraal staat. Als er één land is waar de keuken moderniseert, is het Spanje wel. In dit kookboek vind je moderne varianten van traditionele recepten. De prachtige foto's nodigen direct uit om de keuken in te gaan. Een heerlijk kookboek!
€25

Koop bij bol.com

Warme en koude tapas

Cover kookboek Koude en warme tapas Spaanse recepten

Tapas: wie lust ze niet? Als hapje bij de borrel, voor de lunch, het diner of zomaar tussendoor. In het kookboek Warme en koude tapas (Floor van Dinteren) in de serie van Hapiness staan volop recepten voor koude en warme tapas (ook vegetarisch!) die je makkelijk thuis kunt maken. Overigens zijn niet alle hapjes in dit boek ook Spaans van origine.
€12,50

Koop bij bol.com