Verblijf in Polopos, wandelreis Cabo de Gata en weer diverse boeken

De winnaars van alle acties uit het laatste nummer van ESPANJE! (4 2019) zijn weer bekend. Van harte gefeliciteerd allemaal! Niet gewonnen? In het nieuwe nummer van ESPANJE! dat nu in de winkel ligt maak je weer kans op fantastische boeken en liefst twee keer zes nachten in Valencia Mindfulness Retreat in het hartje van Valencia. Dus snel naar de winkel als je ‘m nog niet hebt. Bestellen kan natuurlijk ook!

En de winnaars zijn:

De hemel boven Lima
D van IJperen, M.de Boer, J. Den Otter

Begin 20e eeuw zijn José en Carlos uit Lima idolaat van de Spaanse schrijver Juan Ramón Jiménez. De jongemannen besluiten zich voor te doen als vrouw en schrijven hem een brief. Er ontspint zich een correspondentie en de imaginaire vrouw groeit uit tot de muze van de Spaanse dichter en Nobelprijswinnaar. De Spaanse schrijver Juan Gómez Bárcena schreef een sterke debuutroman met deze bekende literaire anekdote als uitgangspunt.

Bestel De hemel boven Lima via Bol.com

 

Messi
A. Dekker, T. Schermer, M. Coopmans

Advertentie

Jordi Puntí is een van de bekendste Catalaanse schrijvers van nu. Zijn roman Verloren bagage was in Spanje een bestseller. In zijn nieuwe boek analyseert hij de opkomst en triomfen van voetballer Lionel Messi. In 22 sprankelende hoofdstukken schetst hij hoe de dertienjarige Argentijn in Barcelona terechtkwam en uitgroeide tot een briljante superster.

Bestel Messi bij Bol.com

Zo koop je een huis in Spanje, Marleen de Vijt
J. Jeuring, A. Gielen en M. Mastboom

Heb je plannen om naar Spanje te verhuizen? Dan is dit boek van de Vlaamse Spanjemakelaar (en ESPANJE!-columnist) Marleen De Vijt de perfecte hulp. Het biedt antwoord op veelvoorkomende vragen bij het aankopen van een huis in Spanje. De Vijt laat ook de keerzijde zien, zoals heimwee en sores met de verhuur.

Bestel Zo koop je een huis in Spanje bij Bol.com 

De Knevelaar & Waanzin
A. Goossens, M. Coppens D. Mol

Narcís Oller i Moragas (1846-1930) wordt gezien als een van de grondleggers van de Catalaanse literatuur. In deze nieuwe uitgave van MKW-uitgevers zijn twee novellen van hem bijeengebracht. De Knevelaar geeft een blik in de ziel van vrachtvervoerder Oleguer, die zich tijdens de industriële revolutie steeds hoger op weet te werken. In Waanzin vertelt Oller het tragische levensverhaal van een cliënt uit zijn eigen advocatenpraktijk: Daniel Serrallonga. Deze grondbezitter, volksvertegenwoordiger en revolutionair wordt slachtoffer van een erfelijke geestesziekte, waardoor hij zichzelf en zijn naasten in steeds grotere moeilijkheden brengt

Bestel De Knevelaar & Waanzin via Bol.com

Moors, Ben Tish
P. Didden, Y. Hoogendoorn en M. L. Maas

In zijn prachtige nieuwe kookboek verdiept de Britse chef-kok Ben Tish zich in de Moorse invloed op de Zuid-Europese keuken. Kruidig en rijk van smaak, en tegelijk zo eenvoudig te maken. Moors, het beste van twee werelden!

Advertentie

Bestel Moors via Bol.com

Polopos Stay inn Shape
J. Jacobs

Sportieve week in Cabo de Gata met Lopus Wandelreizen
I. Notkamp

Antwoorden op de vragen van de winactie

1)  Door welke Italiaanse schilder is zowel Rembrandt als Velázquez beïnvloed?

Caravaggio

2)  Bij welke Valenciaans bergdorpje vind je de warmwaterbron Fuente de Los Baños?

Montanejos

3)  Waarnaar verwijst de la frontera in veel Andalusische plaatsnamen?

Naar een eeuwenlange strijd tussen moslims en christenen. Het woord zelf betekent “grens”.

4)  In welk jaar bezocht Louis Couperus Spanje?

Advertentie

1913

5) Uit welke Spaanse regio kwam Subh, de vrouw van kalief Al-Hakam II?

Het Baskenland.

6)  Waar wordt elk jaar het feest Caballos del Vino gehouden?

Caravaca de la Cruz

7)  Wat betekent mondar tijdens de saffraanoogst?

Op een voorzichtige manier stampers uit de bloem halen.

8)  In welke Spaanse regio ligt de Sierra Norte?

Advertentie

De streek van Madrid.

9)  Waar werd de misdaad uit Lorca’s Bloedbruiloft gepleegd?

Cortijo del Fraile

Winacties in nummer 1 2020

Deze keer geven twee keer zes nachten weg in Valencia Mindfulness Retreat. Kijk in het nieuwe nummer hoe je kans maakt en mail de antwoorden op de quizvragen naar actie@espanje.nl.