Heb je zin in de smaak van de Spaanse keuken, maar ga je voorlopig niet naar Spanje? Haal de Spaanse keuken dan gewoon in Nederland in huis! Deze producten uit Spanje zou iedere liefhebber van de Spaanse gastronomie eigenlijk ooit geproefd moeten hebben. Gelukkig zijn ze allemaal te koop via Spaansewinkel.nl

1. Pimentón

Spaanse Pimenton

Pimentón ahumado is gerookt paprikapoeder en een must in de Spaanse keuken! Er bestaan drie varianten: dulce, picante en de agridulce. (zoet, pikant en bitterzoet). Gedurende een tien- tot vijftien dagen durend proces, worden verschillende paprika’s gedroogd en gerookt en vervolgens fijngemaald. Dat poeder zorgt voor de unieke markante smaak in de Spaanse keuken. Pimentón wordt veel gebruikt in sauzen, zoals de befaamde romescosaus.

2. Spaanse visconserven

spaans vis in blik

Vis in blik is in hét land van visliefhebbers vaak van uitstekende kwaliteit. Eenmaal geproefd ben je gegarandeerd verkocht!

3. Miel de caña

miel de cana

Dit product word nog maar op één plek in heel Spanje gemaakt en dat is in Frigiliana (Malaga). Miel de Caña betekent letterlijk honing van suikerriet. Nu is wel duidelijk dat rietsuiker geen honing heeft, dus de vraag komt al snel waarom dit miel (honing) heet. Rietsuiker is een product dat al in de oudheid bekend was in de Arabische wereld en in het jaar 500 verschijnt voor het eerst een tekst waar men spreekt van honing zonder tussenkomst van bijen.

4. Spaans ‘craft’ bier

spaans bier

Sinds enkele jaren is ook in Spanje de markt van ambachtelijke cervezas booming. Naast de standaard bekende biertjes is er nu (eindelijk) ook grote keus aan ambachtelijke bieren die in Spanje gebrouwen worden. Proef maar eens!

5. Spaanse knoflook (en producten van knoflook)

spaanse knoflook

Zonder knoflook geen Spaanse keuken. Het aantal soorten ‘ajo’ is bij Spaansewinkel.nl dan ook reuze: van gebakken knoflook tot zwarte knoflook en allerlei soorten ingemaakte knoflook. Doet het altijd goed in de keuken en zorgt voor die authentieke Spaanse smaken in je gerechten.

6. Spaanse Kaas

spaanse kaas

Spanje mag dan minder bekendstaan als ‘kaasland’ dan Nederland of Frankrijk, maar het aanbod is er gigantisch. De ene nog lekkerder dan de andere!

7.  Mojama

Mojama spaanse delicatesse

Mojama is gedroogde tonijn en werd door de Romeinen al gemaakt in Andalusië. Een ware delicatesse en niet makkelijk om buiten Spanje in goede kwaliteit te vinden.

8. Aloreña olijven

Aloreña Olijven

Deze olijven groeien in – de naam zegt het al – de omgeving van Álora (Malaga). Ze worden nog ouderwets behandeld zoals dat vroeger werd gedaan: een tik met de hamer, water, zout en wat kruiden. De smaak is dé smaak, zoals de Andalusiërs de olijf het liefst hebben. Ook hiervoor geldt: buiten Spanje zijn deze olijven bijna niet te vinden.

9. Koffie uit Spanje

koffie uit Spanje

Koffie is er in Spanje in alle soorten en maten. Zo is er de café cortado, de solo, manchado en nog veel meer. Spaanse koffie wordt anders gebrand dan de koffie in het noorden van Europa en daardoor heeft deze een volle, rijke smaak.